Re: Re: Re: Re: Re: Konec M-ČR na DT ?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 25.11.2009 13:29:38, z adresy: 147.251.34.95

>A co kdyby se snížila dotace na pořádání MČR na klasice a krátký - vzhledem k ostatním soutěžím je hodně vysoká - vezmeme-li v úvahu, že tyto dvě mistrovství mají vždycky velký počet závodníků. Když by se ještě k tomu posunula maximální výše startovného, tak by asi nebyl tak malý zájem o pořádání...

Tady bych to nechal, pro klasiku je potřeba taky velká mapa a pro middle zase technicky náročný prostor, dobře promapovaný - takže náklady jsou značné. Spíš nechápu (pro rok 2010) základní sazbu příspěvku 12000 pro MČR ve sprintu (stačí malý prostor, byť podrobná mapa; navíc tento typ závodu má nejlepší možnosti nabalit sponzory) ve srovnání s ubohými 7500 pro MČR na dlouhé trati nebo v nočním OB (pro srovnání: ještě letos měly tyto tři závody shodně 15000).
P.S. Leckterý orienťák občas "brečí", jak jsou protěžovány olympijské sporty na úkor ostatních. Výše uvedená čísla ukazují, jak jsou v českém OB obdobným způsobem protěžovány disciplíny, které se běhají na MS - takže pak nebrečme nad macešským přístupem "zvenku", když ho sami "dovnitř" uplatňujeme. (Samozřejmě, hlavní důvod je v malém zájmu pořadatelů o potenciálně prodělečný závod a pár tisíc to asi nevytrhne, ale přece jen ta čísla o něčem svědčí. Nakonec co je pravdy na tom, že nočák zachraňuje hlavně to, že IOF uvažuje o jeho zahrnutí do svých soutěží?)



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)