Re: Re: Re: Re: A hlavně zakázat - vývoj ztrát na mistrovství Norska na klasice


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 2.12.2009 14:13:31, z adresy: 147.251.34.95

>to je Bestíku přesně ta propaganda, o které mluvím a i ty jsi se stal její obětí - ten, kdo nechce běhat klasiku, je ten, kdo na ní nemá (jde o plačku, jak by mě vtipně doplnil Veličenstvo).
>
>než zde psát o mém běhání, raději se zmíním, že na serveru opn.no nyní vyšel pěkný článek o rozestupech závodníků na klasické trati na Mistrovství Norska, resp. o jejich vývoji v čase. Osobně jsem zánik klasiky předpovídal 2 směry:
>- běžci budou natolik dobří, že půjde jen o běh
>- běžci se budou natolik zhoršovat v ultramaratonské klasické disciplíně, že tato disciplína pojde na nezájem
>
>no, a Norské mistrovství se zdá nabírat ten druhý směr - nejvyrovnanější klasika byla roku 1985, letos se rozestup vrátil k počátkům mistrovství - rokům 1964 a 1967
>
>v grafu to vypadá takhle:
>http://janzic.blogspot.com/2009/12/ztraty-na-mistrovstvi-norska-na.html
>
>(omlouvám se, že tam nejsou letopočty (jsou k dohledání na opn.no))
>
Tam jsou dva velky ulety (posledni rok a zhruba 12 let predtim), jinak je to za poslednich 20 let v podstate vyrovnane. Nemam na to, abych zkoumal statistickou prukaznost popisovaneho trendu zvysovani odstupu, ale moc bych tomu neveril (uz jen pri pohledu na to, jak hodnoty z jednotlivych let litaji nahoru dolu). Holt nekdy je mistrovstvi v lehcim terenu a odstupy jsou mensi a jindy naopak. Z jedne mimoradne hodnoty nelze delat zavery - pro srovnani, jaky byl treba rozdil mezi 1. a 27. na MCR na Supi hore? Asi dost velky a prece si nemyslim ze by to byl navrat do praveku orientaku?



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)