Re: startovné


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: pally , posláno: 25.11.2009 0:08:17, z adresy: 89.103.91.58

Podle mě je jedinou cestou uvolnění výše startovného a klidně bych nasadil 600Kč/MČR DT.

Například Jizerská 50 stojí letos tuším 900Kč (doba prožitku +- stejná jako u DT), většina cyklomaratonů nejde pod 500-600Kč, PIM je za 800Kč. No a podívejte se kolik lidí na takovéto podniky jezdí a dané startovné zaplatí. Přitom náklady na všechny typy akcí nejsou tak vysoké jako u OB (= nikde není potřeba drahá mapa).

Klidně bych to uvolnil už na rok 2010, ať pořadatel sám rozváží a vybalancuje, jaká výše startovného bude pro něj nejlepší. A alespoň by se vidělo, zda má daný závod při tomto modelu (tj. kdy nebude prodělečný) šanci na přežití.

A ještě si myslím, že výše startovného může i pozitivně motivovat závodníky: "Dal jsem za to šest kil, tak budu pořádně trénovat, ať to za něco stojí..." (v podobném duchu byla třeba i část mé motivace, když jsem jel poprvé Jiz50:)

@Honza Kramoliš: Ohledně analogie se zvyšováním jízdného v MHD: Nevím, jestli je to z nějaké analýzy, pokud ano, tak se omlouvám... Ale pokud ne, tak je tvoje tvrzení přinejmenším odvážné a osobně se mi tomu fakt nechce věřit...



>Zvýšit startovné na takovou úroveň, aby se pořádání MČR na DT vyplatilo. 400,-- Kč je dle Rysáka moc, ale většina maratonů je ještě dražší. Startovné na MČR na DT by klidně mohlo být 500,-- Kč, pokud to zajistí rentabilitu pro pořadatele.
>
>To máš asi jako s jízdným ve veřejné dopravě: když je nerentabilní, zdraží se. Tím pádem poklesne počet platících cestujících, takže tržby v nejlepším případě zůstanou stejné. A jaké řešení vymyslí chytré hlavy? Správně: další zdražení. Atd...




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)