mládežnické licence,,, viníkem zániku DT je soutěžní nihilismus, další na řadě je klasika


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 8.12.2009 23:02:48, z adresy: 147.32.127.213

říkal jsem si, že již nechám diskuzi volnému průběhu, ale víceméně hledání zástupných faktorů mi opět nedá, abych nevstoupil jako zvídavý invalida (duševní ze zdejšího fóra, to mě liší od onoho slavného Jirky Karáska) opět na scénu.

"Vezměme si například takového dorostence H18, který chce získat medaili na této trati. Co proto musí udělat navíc? Musí naběhat vcelku velký objem přes zimu."

mladý dorostenec nemá přes zimu nabíhat pomalé kilometry, na to má času dost v dospělosti, ale má rozvíjet rychlost (i když Lydiard by mi teď napsal, že to jde i přes objemy). Proto je zločinem, že pro ty, co nemají licence, neexistuje na jaře možnost, jak si ji vyběhnout, vyjma dlouhé tratě.

V dospělích to již nyní jde (funguje donasazovací ranking se 2 závody), v mládeži nikoli....


A než zde vymýšlet krkolomné důvody, proč má být MČR na dlouhé trati zachováno, bude lepší, když se půjde k sociologickému pozadí (ostatně stejně to udělal Schumpeter ve své práci Rozpad buržoazní rodiny - viníkem je úspěšnost kapitalismu).

Je to třeba pojmenovat jasně a zřetelně - viníkem zániku MČR na DT je SOUTĚŽNÍ NIHILISMUS.

Když má MČR na DT pro běžce asi stejnou hodnotu jako B-čkový pornofilm, pak se nedá nic dělat a můžete si za to sami - svým poklonkováním a podbízením se ideologii SN.

Smáli jste se, pomlouvali mě a na má doporučení nedali. A tak soutěžní nihilismus zaúřadoval - zrušil vám jednu disciplínu.


Která bude další, to se nechám i já překvapit. I když klasická trať se svými náklady na mapu, požadavky po běžcích a jinými atributy dlouhé trati nebezpečně podobá.....



>Musí naběhat vcelku velký objem přes zimu. Získá tak vytrvalost nejen pro závod na DT


>Dlouho jsem přemýšlel, jakým argumentem bych zde protestoval proti zrušení dlouhé. Zpočátku mně napadaly samé subjektivní důvody spojené s faktem, že ji rád běhám. Tyto věci jsem sem nepsal, protože odpůrce by stěží přesvědčily.
>
>Proto je otázkou co dává DT českému OB, jaký je její přínos?
>Vezměme si například takového dorostence H18, který chce získat medaili na této trati. Co proto musí udělat navíc?
>Musí naběhat vcelku velký objem přes zimu. Získá tak vytrvalost nejen pro závod na DT, ale i pro celou sezonu, pokud udržuje tréninkový rytmus. Takový dorostenec má pak lepší tréninkový základ a zlepšuje tak úroveň závodů ČSOB a i jeho šance při reprezentaci jsou větší.
>V juniorských a dorosteneckých kategoriích najdete řadu lidí s cíli jako medaile a licence, kteří v následné sezoně zvyšují úroveň soutěží. Skutečnost, že závodů s touto délkou v minulosti ubylo by nemělo být důvodem k zrušení dalších.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)