Re: přínos pro M-ČR DT ?


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 7.12.2009 15:59:01, z adresy: 147.251.34.95

Tohle je docela dobrý argument, je fakt že DT představovala možnost (na této úrovni vlastně jedinou) získat licenci ještě pro stávající sezónu (pokud nemáš z loňska áčko, ale dokážeš si ho vyběhnout na začátku sezóny na DT, nemusíš rok tvrdnout v béčkách - není to lehké a málokomu se to povede, obvykle je třeba porazit i řadu stávajících áčkařů, ale tím spíš pak má ta získaná licence svoji hodnotu).

P.S. pro srovnání: V ROB se pořádání DT pohybovalo "na hraně" v devadesátých letech, až v roce 1996 pořadatel před závodem oznámil, že v případě malého počtu přihlášených se MČR neuskuteční, a tak se i stalo. Pár let DT nebyla a pak v roce 1999 se našel oddíl, který se přihlásil o pořádání - a ejhle, zájem byl najednou dvojnásobný oproti letům předtím. Takže latentní "hlad po dlouhých závodech" tu byl a stačilo pár let půstu ... v devětadevadesátém pomohlo, že přijeli i Slováci a Poláci, ale i tak je od té doby DT opět stabilní součástí robáckého kalendáře. Možná obdobná situace čeká teď i český orienťák - nebo že by nakonec udělala SK dobře, když zavčas "ťala do živého", aby se lidi probrali a někdo ukázal, zda je opravdu zájem mistrovství na DT zachovat?

>Dlouho jsem přemýšlel, jakým argumentem bych zde protestoval proti zrušení dlouhé. Zpočátku mně napadaly samé subjektivní důvody spojené s faktem, že ji rád běhám. Tyto věci jsem sem nepsal, protože odpůrce by stěží přesvědčily.
>
>Proto je otázkou co dává DT českému OB, jaký je její přínos?
>Vezměme si například takového dorostence H18, který chce získat medaili na této trati. Co proto musí udělat navíc?
>Musí naběhat vcelku velký objem přes zimu. Získá tak vytrvalost nejen pro závod na DT, ale i pro celou sezonu, pokud udržuje tréninkový rytmus. Takový dorostenec má pak lepší tréninkový základ a zlepšuje tak úroveň závodů ČSOB a i jeho šance při reprezentaci jsou větší.
>V juniorských a dorosteneckých kategoriích najdete řadu lidí s cíli jako medaile a licence, kteří v následné sezoně zvyšují úroveň soutěží. Skutečnost, že závodů s touto délkou v minulosti ubylo by nemělo být důvodem k zrušení dalších.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)