Re: Re: Re: Re: 1500 pro měkkouše


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 17.2.2010 10:47:14, z adresy: 147.251.34.95

>O tom píšu celou dobu - to, že se část běžců rozhodne pro to trénovat na ultravytrvaleckou disciplínu klasiku, je náboženstvím, které v jejich hlavách vyvolala vezdejší propaganda.
>
>Kdyby šlo o světové rekordy, tak bych to pochopil, ale takhle to považuji za chybu.
>
>Osobně považuji klasickou trať společně s dlouhou jako nejjednodušší disciplíny, výsledek je totiž z velké části dán jen množstvím tréninku.
>
>
>
Ano - to, že o výsledku rozhoduje z velké části to, kolik toho natrénuješ, je docela logickým předpokladem pro jakýkoli závodně pojatý sport - na rozdíl od turistiky, ke které tu delší tratě stále demagogicky přirovnáváš (žádám o zastavení propagandy :o).
Pro úspěch na delších tratích je důležitější více objemu ve srovnání s kratšími tratěmi, kde víc rozhoduje intenzita tréninku, ale pokud člověk opravdu dře, tak to "bolí" úplně stejně. A že "turisté" vítězící na MS na klasické trati jsou schopni kohokoli porazit i na middlu i ve sprintu (Hubmann, Chramov, Niggli, Brožková), k tomu asi no comment. Zkus se jich zeptat, zda na klasiku trénují kvůli tomu, že to v jejich hlavách vyvolala vezdejší propaganda. :o)
P.S. Zkusme se poptat u atletů, lyžařů, cyklistů, plavců či triatlonistů, zda disciplína na 90 minut pro vítěze je u nich ultravytrvalecká. Nebyl by s tímto označením orienťák jediným sportem k smíchu? :o(



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)