Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: krátké disciplíny a hlasování o nich + poděkování


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Flaška , posláno: 26.5.2009 14:32:02, z adresy: 193.179.186.98

Ahoj Jirko,
to já jsem ten hanebník, který nahlas ve štafetovém davu vykřikoval Tvé jméno. Zcela otevřeně se přiznávám, že jsem zahalekal: "Jiří Janso, počkej na mne!" Hned na to se však musím zeptat, co Tě na této nevinné větě tak popudilo? Po výběhu ke startovnímu lampionu jsem zjistil, že se přede mnou nachází už jen velmi málo závodníků. Jediný, který měl mezi nimi výrazný sprintový potenciál (potažmo tedy štafetový), jsi byl Ty. Proto jsem ze sebe vydal zoufalý ryk a doufal, že na nás opravdu počkáš a pomůžeš svou tvrdou prací zlepšovat tempo ve štafetovém balíku. Jistě dobře víš, že například v běžeckém lyžování nebo cyklistice (přesto, že tam závodníci nastupují s větším nasazením než v OB)se singlové úniky spíše nevyplácejí a v pelotonu se jede lépe. Bohužel ses mi pak kamsi ztratil a tak jsem byl nucen jet ve vláčku s maďarskými závodníky, na které jsem z pochopitelného důvodu (maďarsky nehovořím příliš plynně) nic nepokřikoval. Doufám, že jsi z mého vysvětlení pochopil, proč jsem v neděli reagoval, tak jak jsem reagoval. Chtěl bych se Ti tedy omluvit a slíbit Ti, že už nikdy nebudu brát ve štafetovém davu Tvé jméno nadarmo.
Ještě bych na závěr rád podotknul, že podle mého názoru odkaz pragováckých legend nijak nehaním. A rozhodně ctím odhodlanost a zarputilost lépe než například muži Sparty. Ti totiž, i přes odkaz svého starověkého hesla "Molon labe", v neděli vůbec nenastoupili a z boje zbaběle prchli!!!








Na úplný závěr bych chtěl poprosit jednoho běžce, trochu tuším že z Pragovky, aby ve štafetovém davu na prvním úseku nevykřikoval mé jméno (a potažmo nevykřikoval vůbec).
>Nosíš na zádech starobylý název Praga, což byla za první republiky značka kvality a její otcové zakladatelé byly známy svoji obchodní odhodlaností, inženýrským umem, dělnickou zarputilostí, ale zároveň s tím vším i slušností.
>Nekaž tedy svými činy tento odkaz, i když osobně si myslím, že ti již oddíloví kolegové sami vyčinili a tento odstavec tak je zbytečným.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)