Re: Re: krátké disciplíny a hlasování o nich


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Kuba z VjČ , posláno: 15.5.2009 8:56:44, z adresy: 88.103.248.27

I já bych viděl velký zádrhel v pořádání sprint+midl v jeden den. Pravda, při štafetách nebo MČR KT tohle funguje, ale na druhou stranu pořádná klasika potřebuje pořádný terén. Midl se dá natočit téměř všude. Takhle by se pořádání celostátních závodů omezilo jen na velmi silné oddíly a nebyla by žádná expanze do tzv. slabších oblastí za dobrými terény. Model sobota krátká neděle klasika má zase zádrhel v tom, že se nikomu nechce vracet se pozdě domů. A pořádat sprinty přes týden zas není zrovna dobrý nápad. Jestli to má být celostátní sprint, to aby si na to človek vzal celodenní dovolenou a jestli to má být oblastní sprint, tak při rozloze naší oblasti - od Nejdku až po Kašperky - by se to muselo pořádat někde uprostřed a i tak by to znamenalo vyrážet po obědě.
A co se týče toho, že je trend tratě spíše zkracovat, tak toho jsem si moc nevšiml. V západočeské oblasti jasně vede klasika nad krátkou a sprinty dohromady. Asi je to tím, že je zde názor, že když už jedu na závody, tak si to v lese chci užít.
A abych Jirkovi aspoň v něčem dal za pravdu, tak mě mrzí, že velké sprinty jsou jen při štafetách - u nás v oddíle štafetu nesložíme a ostatní se ani nepokouším přemluvit, abychom jeli tak daleko jen kvůli sprintu obzvlášť, když jsou o víkendu oblže.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)