krátké disciplíny a hlasování o nich


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Jiří Jansa , posláno: 15.5.2009 0:16:32, z adresy: 62.149.18.147

doufám Bestíku, že tentokrát mé příspěvek nevymažeš, již jsem dostal 3 emaily od členů SK, že jde o dobré nápady hodné zveřejnění, zbytečně by se pak lidem dostávalo oklikami, co se kolem nich děje:

Dobrý den,

Obracím se na vás jako na členy soutěžní komise s dalším návrhem na vylepšení soutěží. Tentokrát jde o zařazení více sprintových závodů a závodů na krátkých tratích do kalendáře.

Obecně rozvoj sprintových a krátkých disciplín je více než nutný, díky rostoucím časovým nárokům ve školách a v zaměstnáních má čím dál více běžců problémy trénovat na klasickou trať a na dlouhou trať, a co si budeme namlouvat, trend nebude jiný, množství lákadel a poviností na mladého i stareého člověka bude čím dál více.

Z důvodu, že zde nefunguje řádná soutěž ve sprintu a na krátkých tratích, řekl bych, že spousta běžců předčasně končí s aktivním běháním a když úplně nezmizí ze scény, začne se spíše věnovat společenské stránce OB.

Abychom tento trend zastavili (který je dle mě mnohem větší problém než lákání nových lidí k OB, když neběhají ani ty, co si již jednou OB vybrali, čím chceme nalákat nováčky), myslím, že je třeba rozvíjet krátké disciplíny.


Mé návrhy:

1) na národních závodech vypisovat disciplínu middle v obou dnech (samozřejmě kdy je to možné – kdy to terén umožňuje)

2) krátkou trať vždy vypisovat v sobotu, klasiku v neděli

3) přidání sprintových závodů do kalendáře – na národních závodech odpoledne po krátké trati vypisovat sprint (ať již lesní či městský)

Dle mě pak ideální víkend národních závodů vypadá takto:
So – dopoledne: KT
So – odpoledne: sprint
Ne: klasika

Zároveň bych řekl, že v tomto formátu stoupne počet účastníků na národních závodech i u hobby běžců. Zatímco nyní jde v sobotu o jednu 35 minutovou zábavu, v novém formátu by šlo o 2 závody v jeden den, tedy formát, který se na oblastích stává čím dál oblíbenější.


Mým cílem není dávat knížecí rady, spíše jen zahájit diskuzi, zda jde o změny možné, jaké jsou náklady a výnosy, zda má svaz nástroje a prostředky, aby takovou soutěž podporoval.
Možná by bylo nápomocno vytvořit nějaké internetové hlasování, z kterého by soutěžní komise si mohla udělat obrázek o názoru OB veřejnosti.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)