Ano, 1000 věcí, co mě serou je blog, který je zrovna in. Dokonce vydali knížku. Já nevím, asi mě serou jiné věci. Ostravak byl lepší a údernější… A když si pustím jednou za 3 měsíce v Česku rádio (tuším F1), tak je vidět, že po vzoru číňanů se dá kopírovat fakt všecko (tohle by měli někam vytesat: „Navic Ostravu ani nězna, bo enem chumaj by moch spivať ve svojim slavnym songu „Kdysyk sem byl hornik, ja na Dubině faral“.„).

Každopádně tady je seznam 7 věcí, které serou zrovna teď mě, a nevím:

  • Proč mi neustále v intervalu 14 dnů volají střídavě pošahanci z ČEZ a RWE a střídavě mi nabízejí u ČEZu plyn (který už x-let nemám, protože indukční deska zkrátila dobu čekání na alespoň zahřátí hrnce o 95%) a u RWE elektriku, když dávno nejsem jejich zákazník a jejich výhodná nabídka bude proti konkurenci asi o tolik lepší, jako když přejdete od jednoho mobilního operátora k druhému…
  • Proč dělá cenová politika UPC blbce ze stálých zákazníků a nechává je na „neakčních“ předražených cenách dokud nepodají výpověď? Opravdu musí normální člověk dávat co 6 měsíců fiktivní výpoveď, kterou stáhne pod slibem další akční ceny?
  • Proč každá novější verze systému pro iPad znásobuje frekvenci padání prohlížeče a odpojování od wifi?
  • Proč ve mě umřel geek a přestalo mě bavit něco nastavovat, zkoumat a vylepšovat novýma apdejtama, fíčurama a flešováním?
  • Proč považuju za nejlepší telefon Nokii 2630, tj. nejhloupější model za 500Kč, který umí jen volat a posílat sms a fotky z něj mají rozlišení asi tak 4 čtverečky?
  • Proč se ve Švédsku může za jízdy telefonovat s mobilem v ruce, když si tak zakládají na bezpečnosti dopravy a všude se jezdí pomalu a obezřetně?
  • Proč si člověk, který chce slušný digitální foťák se snímačem velikosti kinofilmového políčka, musí koupit buď kilovou svini s kilovým objektivem, které se říká zrcadlovka, nebo dát 150 tisíc za Leicu? Nemohl by někdo udělat něco ve velikosti Leicy s cenou zrcadlovek?
Protože jsem v jádru optimista, příště „1000 věcí, co mě neserou“… :-)
6.2.2012, Jen tak

Bestíkovo orientační labužnictví

orientační běh, cestování, fotografie