Kauza "Jirkovo děvče"


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Kuba W. , posláno: 10.11.2008 9:06:22, z adresy: 213.192.60.45

1) Tvá dívka se ráda seznamuje s lůzou a chátrou?
2) Závody ZASE v CHRUDIMI.... Z toho teda nejsem vůbec moudrej. Hezky sis zjistil, jak se jmenuju celým jménem, ale v Chrudimi jsem v životě na závodech nebyl a ani s tím městem nemám nic společnýho. Vyměnit informátora.
3) Jirko, Ty jsi na tu moji otázku ale pěkně nastartovanej. Musím bohužel konstatovat, že jsi nepochopil její smysl. Takový malý pošťouchnutí to bylo, ale osobní útok, ani posmívání, kdybys neměl, nikoliv.
4) Závěrem bych Tě chtěl požádat, jestli by bylo možné na tu moji otázku zapomenout.


>tohle dávání si příkladů nikam nevede, může to skončit tak, že vezmeme rankingovou listinu a bavit se o tom, zda každý jednotlivý závodník je na odpovídajícím místě a jaké jsou toho příčiny (rodinné zázemí, zápal, finance). (ale po tvém příspěvku jsem rád, že již ranking nezpochybňuješ tím, že ho stejně nikdo nesleduje a proto otvírat diskuzi na toto téma je zbytečné)
>
>Nic to nemění na tom, že nejjednodušším způsobem nominace je přímá nominace ze závodů (u sprintu by se dle mě hodilo 40 nejlepších z rankingu + první nepostupující z oblastních mistrovství, ale přidal bych, že na MČR ve sprintu neplatí R licence, jelikož se dá získat na MČR na dlouhé, což mi nepřijde relevantní).
>
>Na závěr uvedu, že současný systém obsahuje pár atributů, které ho činí drahý a časově náročný oproti tomu, jak by to mohlo fungovat. Jakákoli zlepšení v tomto směru jsou dle mě žádoucí.
>
>A pro Kubu Weinera, že dívku mám, až prý budou závody zase u Chrudimi, tak se s ním ráda seznámí.
>
>
>>Nemyslím si, že brigáda ke studiu patří k tak velkému časovímu vytížení. Pokud se třeba nejedná o práci na poloviční úvazek nebo o normální práci kombinovanou s dálkovým studiem.Existuje docela dost povolání, kde se v určité době nedokopeš ani jednou týdně k tréninku - účetní v době daňových přiznání (tzn. 1 x za 1/4 roku + různé další uzávěrky), šéf firmy (schválně se zeptej Goba 39. v ranku - kolik hodin měsíčně napracuje) a mnoho dalších... to s objížděním sprintů po reúpublice jako vtip brát nemusíš, je to návod, jak se mají dostat ty 2 z tvého okolí na MČR sprintu a porvat se tam o medaily...
>>
>>>chtěl jsem tím řící, že v současné době mnohdy platí, že být studentem znamená zároveň být pracujícím. Pro takové běžce je bohužel současný systém opravdu náročný, pokud mají zároveň normálně žít (tedy dělat i neOB věci).
>>>Ranking bych tak viděl jako soutěž pro věk 30+ či pro lidi, co je někdo finančně kreje, v týdnu jsem jen v práci či ve škole a o víkendu si tedy jedu zazávodit. Pokud se například chci věnovat 4-5krát týdně tréninku, chodit do práce + do školy a do toho jezdit ještě na závody, pro takové běžce je toho opravdu moc.
>>>Proto jsem navrhoval stanovit, že jedinými podstatnými závody jsou MČR (a na ně kvalifikace) a zbytek je pro zábavu. A nebo že jsou všechny závody podstatné (hlaní soutěží je ranking) a komu se to nelíbí, má si vybrat jiný sport.
>>>Současný systém je mišmaš, ostatní závody podstatné nejsou, musím na ně jen pouze dojet a zde se s nějakým 80% vypětím všech sil dostat do cíle, abych si odškrtl 10 závodů a měl jistotu, že budu v horních 200.
>>>
>>>s objížděním sprintových závodů po celé republice to beru jako vtip, narozdíl od lesních závodů zde variabilita terénu nehraje žádnou roli, proto by bylo mnohem jednoduší takové bežce nominovat přímo z 1 závodu (nabízí se oblastní mistrovství).
>>>
>>>
>>>>Máme 11 oblastí, tak kdo brání těm 2 lidem z tvého okoléí object všechny oblastní přebory ve sprintu? Mimoto se při každém štafetovém víkendu běží i sprint, takže závodů ve sprintu, které se počítají do rankingu je dost. Jestliže se chtějí porvat o medaile na MČR ve sprintu, tak musí něco předvést (10 dobrých sprintových závodů) a něco obětovat (dojíždění po celé republice). Argumentovat časovou náročností u studentů je pěkná pitomost. Každý pracující se pak po tobě pěkně sveze... Jinak souhlasím se vším s Lešťou.
>>>>
>>>>>naposledy to sem píšu, jelikož mi stále přijde, že některé argumenty byly zcela ztraceny během osobního osočování:
>>>>>
>>>>>spravedlnost rankingu
>>>>>"ranking je momentálně co do spravedlnosti téměř nepřekonatelný" - pokud je ranking brán jako nominační soutěž na MČR, a jakýkoli závod zařazený v této soutěži je pak jakýmsi nominačním, pak to rozhodně spravedlivé není. Nevidím sebemenší důvod, proč by běžci z jedné oblasti měli jezdit na závody jiných oblastí jen proto, že si zde vyběhnou lepší body. Závody oblastí jsou závody stejné kategorie, tedy body z nich by měly být podobné (samozřejmě nějak zreslené budou vždy, ale nyní je to extrémní), ne se lišit o 20%.
>>>>>Pokud vyhraji hokejový zápas, ač soupěř přijel s oslabeným týmem, mám do tabulky 3 body a nikoho nezajímá, kdo proti mě hrál.
>>>>>
>>>>>MČR ve sprintu
>>>>>já nevím, jak u tebe, ale v mém okolí se pohybují nejméně 2 bežci (nemluvě o mě, já jsem třída sám pro sebe), co jsou výkoností v lesních disciplínách někde kolem 200. místa a po měsící tréninku by byly schopni dát trojku někde kolem 9:30-45, což na MČR ve sprintu bohatě stačí. Argumentovat, že nebudou pravděpodobně bojovat o medaili, mi přijde trochu zcestný, nevidím velký rozdíl v tom, když si běžec z 200. místa řekne, že bude na MČR 30. a když si běžec z 20. řekne, že bude 5.
>>>>>
>>>>>k financím a náročnosti
>>>>>zaleží s jakým sportem porovnáváš. Já tvrdím, že současný dle mě vcelku náročný (hlavně časově) systém může hlavně u studentů (zde bych jen dodal, že oproti dřívějším dobám roste množství VŠ studentů, co si jedou na sebe bez podpory rodičů a tím pádem jim zbývá o dost méně času na trávení víkendů na závodech) může vést k utlumení aktivity (což by nemělo znamenat, že nepoběží MČR). Závodění v OB sice nestojí tolik peněz, ale času jo.
>>>>
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)