Re: Re: Re: Re: Re: Petice proti hromadnému startu na MČR NOB


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Jan Palas , posláno: 27.11.2010 23:44:17, z adresy: 89.103.91.58

Pro závodníky: Chceme vám nabídnout něco jiného, něco nového. Sice můžete mít oběhnuto X tréninků F1 s hromadným startem, ale závod je (na tom se snad shodnem) něco jiného než trénink. Takže doufáme, že budete aspoň trochu nervózní :) Myslíme si, že hromadný start je stresovým faktorem, který zapřičiní nějaké vaše chyby :) Třeba budeš utíkat skupince lidí, které budeš mít 30sec. za sebou a jdeš do dohledávky kousek před cílem...atd. Podobné situace v závodě s intervalovým startem nezažiješ. Chceme vám prostě nabídnout možnost zažít a vyzkoušet si něco nevšedního (není to trénink).

Pro diváky: viz jeden z Davidových příspěvků.

Pro pořadatele: Žádný, bylo by pro nás jednodušší uspořádat to pro všechny intervalově, než dva typy startů. Nicméně jsme si vybrali tento formát.


A ještě bych poznamenal k těm diskutovaným dohledávkám: Když máme intervalový start, jdeš do dohledávky těžké kontroly v hustníku a zrovna ji tam třeba razí nějaký veterán... A ostatní si ji musí najít sami. To je podle mě o štěstí, které je při hromadném startu eliminováno.



>Já jsem toho Deelstra použil jako příklad, nemusím zkoušet jestli to je nebo není věšák. V českém startovním poli se určitě také najde několik takových závodníků.
>
>Dejme tomu, že jsi mě přesvědčil, že závod bude regulérní ( i když si to skutečně nemyslím). Vysvětli mi ale, jakou má hromadný start výhodu pro závodníky/diváky/pořadatele? Já osobně tam nevidím vůbec žádnou.
>
>
>
>
>
>
>>Taky jsem na ten závod koukal a docela se mi to líbilo. Už si nejsem úplně jistej, ale myslím, že tam variant bylo o něco víc - byly tam tuším 2 uzlovky (+ start a cíl) a od každé z nich 2 větve = 2x2x2 = 8 variant. Proto se nedalo zařídit, aby měl každý svoji trať. U našeho závodu může být počet uzlovek stejný nebo vyšší - je to něco, co se v tuhle chvíli ještě přesně říct nedá.
>>Olava Johannes Deelstru znám a pár dní po závodě jsem se s ním bavil. Říkal, že Lundanes byl běžecky prostě v jiné lize. Navíc si pak nehledal nový kamarády do dohledávky, ale byl úplně prošitej po tom sprinterským zážitku a do cíle doběhl úplně hotovej. Na tom to stojí obecně - je to tak, co jsem psal VoiToiovi, ti rychlejší ti stejně utečou, i když máš stejnou trať a nikde není psáno, že když poběžíš se sobě rovnýma, tak to tvůj čas vylepší. Jako bonus bych jen doplnil, že na noční MČR plánujou přijet orienťáci z NTNUI (Trondheim), za který běhá i Deelstra, tak si můžeš vyzkoušet, jakej je to věšák:).
>>Samotnej závod mi přišel docela zábavnej - třeba když Anders Tiltnes na louce uviděl Matse Haldina a asi v nadšení, že ho vidí, za ním na chvíli vyrazil. Nevadilo, že Haldin běží jinou větev. Nebo když se zase Mats Haldin vydal hledat kontrolu mimo mapu. Nebo právě když Nordberg neustál dohledávku, když šel sám před balíkem. A na té jeho chybě určitě nebylo nic nefér, co by bylo ovlivněné tím, že to byl hromaďák.
>>
>>Tady je odkaz na GPS tracking mistrovství Norska 2010 (H21) v NOB
>>
>>Obecně ten hromadný start bude trochu něco jiného, ale ne neregulérního. Zase vyhrají ti nejlepší orienťáci. Rádi bychom prostě příští rok zkusili něco jiného než je standardní intervalový start a výjimka platí pouze na rok 2011. Ať se to tedy bude líbit nebo ne, tak další pořadatel MČR v NOB si stejně bude muset znovu zažádat o výjimku. Každopádně se budeme snažit uspořádat závod, co nejlépe a věříme, že se závod bude líbit.
>>
>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)