Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Petice proti hromadnému startu na MČR NOB


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Lešťa , posláno: 29.11.2010 22:29:25, z adresy: 82.202.104.226

Roumene, sorry, ale děláme ORIENTAČNÍ běh. Kdo chce jen běhat, má krosy. Jestli je dnes orienťák o běhu, tak je možná na čase zeptat se, jestli není něco špatně. NOB je specifický v tom, že jsi tam jen ty, mapa a tma všude kolem (což si při tom hromadným startu neumím fakt představit). Kvalitními orienťáky jsi doufám nemyslel jen kvalitní běžce? Páč co se lampy týká, tak u mě třeba koupě Silvy znamenala jen tolik, že oproti diodě (kdysi dávno), jsem kontrolu v dohledávce nasvítil. Ale i bez nasvícení bych se k ní vcelku v pohodě dostal, úspora času minimální.

Ale jo, uvidí se v dubnu. Jsem zvědavý, s čím pořadatelé přijdou a kolik závodníků to naláká (běžci) nebo odradí (mapaři), kolik pak půjde T, případně nechá stádo odběhnout a půjde si pak v klidu svoje.
Je možné, že dobrodruhů, co se s tím rádi poperou je míň než těch, co když bude hromadný start, mají jakousi šanci, že nezůstanou v noci v lese úplně sami a na závody je to naopak přitáhne. Tímto pohledem je potom hromadný start možná i plus. Ale pravověrní na toto nepřistoupí.


>Mě se zprvu nápad na hromaďák taky moc nelíbil. Ale pak jsem si řekl, že to nemusí být tak špatné. Pravda, asi to bude poněkud více o běhu, ale tak o tom dneska orienťák je. Sice závod trošku ztratí kouzlo, páč bude v lese plno lidí, ale na druhou stranu si myslím, že budou mít šanci i kvalitní orienťáci, kteří nemají kvalitní čelovku. No, uvidíme dubnu :-)
>
>>Je jasné, že Ben nečtou všichni. Ale existuje reálně někdo kromě tebe a Davida Kabátha, kteří si to rádi zkusí hromadně (bafuňáře, kteří o tom rozhodli nepočítám, ti jsou většinou v kategoriích H35+)? Petici proti hromaďáku podepsalo zatím cca 20 lidí, pro hromaďák se zde vyslovil akorát Osin. Najde se vůbec někdo další? Vždyť s tím nesouhlasí dokonce i lidi, kteří mají hromadné starty a kontaktní závody rádi. To ti nepřijde divné?
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>>Vážení a milí,
>>>
>>>je nám jasné, že se nezavděčíme všem. Víme, že jsou mezi námi závodníci, kteří preferují intervalový start. Ale jsou tu i tací, kteří si to rádi jednou (!) zkusí hromadně. V příštím roce dostane přednost ta druhá skupina. Nicméně další roky mohou být opět vaše - příznivců intervalových startů. Buďme prosím aspoň trochu toleratní a neodsuzujme hned vše předem.
>>>
>>>Ano, jsme si vědomi, že je náročné připravit tratě tak, aby vás v lese rozdělily. Nicméně již nyní se o to snažíme. Přál bych si, kdybyste s naší kritikou počkali, až bude po závodě. Pokud se nám to nepovede a bude to jen závod o visení - ano, pak přijmeme vaši oprávněnou kritiku. Vstoupili jsme na tenký led, víme o tom.
>>>
>>>Prosím věřte nám, nechte nás dělat naši práci, sledujte novinky na webu závodu či na Facebooku, děláme vše proto, abyste z našich závodů odjeli spokojeni.
>>>
>>>Honza Palas
>>>
>>>PS: Nezlobte se na mě, ale "mít pocit satisfakce" z toho, že jsem bojkotoval jakýkoliv závod v orientačním běhu... Nepochopím, jak toto může napsat zkušený orientační běžec, který se tomuto sportu věnuje déle, než jsem já na světě. Stále věřím, že většina z vás bude radši mít pocit satisfakce z vlastního výkonu na trati nočního mistrovství, což je dle mého mínění aspoň skutečný důvod ke spokojenosti. Proto ten sport taky děláme, ne?
>>>
>>>
>>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)