Re: Re: Re: Petice proti hromadnému startu na MČR NOB


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: David Kabáth , posláno: 27.11.2010 22:32:25, z adresy: 89.102.22.34

Taky jsem na ten závod koukal a docela se mi to líbilo. Už si nejsem úplně jistej, ale myslím, že tam variant bylo o něco víc - byly tam tuším 2 uzlovky (+ start a cíl) a od každé z nich 2 větve = 2x2x2 = 8 variant. Proto se nedalo zařídit, aby měl každý svoji trať. U našeho závodu může být počet uzlovek stejný nebo vyšší - je to něco, co se v tuhle chvíli ještě přesně říct nedá.
Olava Johannes Deelstru znám a pár dní po závodě jsem se s ním bavil. Říkal, že Lundanes byl běžecky prostě v jiné lize. Navíc si pak nehledal nový kamarády do dohledávky, ale byl úplně prošitej po tom sprinterským zážitku a do cíle doběhl úplně hotovej. Na tom to stojí obecně - je to tak, co jsem psal VoiToiovi, ti rychlejší ti stejně utečou, i když máš stejnou trať a nikde není psáno, že když poběžíš se sobě rovnýma, tak to tvůj čas vylepší. Jako bonus bych jen doplnil, že na noční MČR plánujou přijet orienťáci z NTNUI (Trondheim), za který běhá i Deelstra, tak si můžeš vyzkoušet, jakej je to věšák:).
Samotnej závod mi přišel docela zábavnej - třeba když Anders Tiltnes na louce uviděl Matse Haldina a asi v nadšení, že ho vidí, za ním na chvíli vyrazil. Nevadilo, že Haldin běží jinou větev. Nebo když se zase Mats Haldin vydal hledat kontrolu mimo mapu. Nebo právě když Nordberg neustál dohledávku, když šel sám před balíkem. A na té jeho chybě určitě nebylo nic nefér, co by bylo ovlivněné tím, že to byl hromaďák.

Tady je odkaz na GPS tracking mistrovství Norska 2010 (H21) v NOB

Obecně ten hromadný start bude trochu něco jiného, ale ne neregulérního. Zase vyhrají ti nejlepší orienťáci. Rádi bychom prostě příští rok zkusili něco jiného než je standardní intervalový start a výjimka platí pouze na rok 2011. Ať se to tedy bude líbit nebo ne, tak další pořadatel MČR v NOB si stejně bude muset znovu zažádat o výjimku. Každopádně se budeme snažit uspořádat závod, co nejlépe a věříme, že se závod bude líbit.



>Já jsem teda z GPS záznamu sledoval třeba noční mistrovství Norska (s hromaďákem). Nic úžasnýho to teda nebylo. Jen dvě varianty tratě, takže si všichi cupitaj hezky ve vláčku a někde vepředu závodí o samotě Lundanes s Nordbergem. Lundanes to ustál, Nordberg ne a sebral ho peloton. Určitě by všichni z toho pelotonu porazili Nordberga, kdyby se startovalo intervalově? Další zajímavou postavou byl jakýsi Olav Johannes Deelstra. Já ho teda neznám (Paly možná jo) a nerad bych mu křivdil, ale z toho záznamu to vypadalo, že má celou dobu mapu v trenýrkách a jenom visí za Lundanesem. No a když mu v jenom místě Lundanes zdrhnul, tak začal dělat chyby a musel si v hustníku najít nějaké nové kamarády do dohledávky.
>
>Podle mne tenhle formát závodu podporuje jenom věšáky a spolupráci ve skupině. Žádná poctivá práce s mapou. A stejně z toho superakčního doběhu na fáborkách nikdo nebude nic mít, protože tam žádní diváci nebudou a kvůli čelovkám neuvidíš nikomu do ksichtu...
>
>
>
>>Najdříve potvrdím: Ano, na MČR NOB 2011 bude hromadný start pro kategorie HD21 a HD20.
>>
>>Dále:
>>Ano, správně, ani si nezjisti detaily a už sepisuj petici! Podrobnosti o hromadném startu na MČR NOB budou v nejbližších dnech na www.mcrnob.cz . Víš vůbec jak způsobem se poběží? Sledoval jsi někdy (třeba na GPS) jak se dokáže rozdělit startovní pole při NOB? Běžel jsi někdy v noci Tiomilu? Běžel jsi někdy v noci Jukolu?
>>
>>Jinak hromadný start na MČR NOB je idea mě a Davida Kabátha, takže jsme připraveni reagovat na všechny vaše dotazy buď zde nebo na emailu.
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)