Do práce, soudruzi!


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Starouš , posláno: 8.12.2008 7:48:21, z adresy: 85.160.87.235

Jo, to bude lineární regrese. A právě, mě zajímalo, co nás opravňuje k tomu použít právě tuto?

>regresi jsem provedl (bohužel ji Bestík smazal, ale da kan man nichts machen).
>
>Vyjádřil jsem nedělní ztrátu na vítěze z MČR na KL jako funkci (resp. nevím, jestli to je funkce, lineární vztah mezi vysvětlující a vysvětlovanou veličinou pomocí OLS) sobotní ztráty (přičemž nedělní závod jsem utnul po 55 minutách závodu). Získal jsem zajímavý vztah, že 1 sekunda sobotní ztráty se v neděli mění na 1,15 sekundy. Pokud to hodně zjedodušším (zanedbám jiné faktory jako rozdílnou náročnost tratě v so a neděli (která dle mě nebyla letos tak velká), to že se někteří závodnící šetřili apod., to že je více rozběhů apod.), dělám z toho závěr, že pokud by závodníci udrželi své tempo, tak
>
>
>při jednodenním MČR na klasické trati by o medaili reálně bojovalo cca 20 běžců oproti současným 6.
>
>
>
>>No jo, reagoval jsem už na reakci. Promiň, spíš jsem myslel, že by se měl pustit do práce autor myšlenky regrese, tj. JJ.
>>Nicméně, stále mé otázky trvají. Jak dělat regresi, když neznám parametry regresní funkce? :-(
>>
>>>Stardo, nepochopils me. Rikam, ze pocitat v tomhle pripade jakoukoli regresi je nesmysl (viz vyse). Az se objevi navrh, ktery bude vypadat rozumne a bude mit podporu rekneme 10hlaveho davu diskuteru, nebranim se tomu neco spocitat. Zatim se to ale nestalo.
>>>
>>>>Hlavně si myslím, že dokud se bude jenom povídat, tak to k ničemu nepovede. Pokud někdo něco navrhuje, pak by bylo od něj taky hezké, aby daný výpočet provedl. Já osobně bych se tedy do uvedené regrese nechtěl pouštět - nějak si ani nedovedu představit, k čemu by nám pomohla. A o jaký typ regrese by mělo jít? Tuší někdo alespoň typ funkce, kterou bychom měli prokládat?
>>>
>>>>>Jo, uznavam, ze MS ma specificke pozadavky a srovnavat se neda. Ale do zkoumani regrese je zbytecne se poustet - da se totiz delat, zkoumas-li zavislost dvou velicin, na nez pusobi vnejsi vlivy, ktere jsou NAHODNE. Coz treba psychika neni - predstavuju si to tak, ze reprezentant (mistr CR) ma vyssi psychickou odolnost nez ti pod nim, tedy ze nezavisle na tom, kdy se bezela kvalifikace je i-ty bezec schopen to totalne pos*at.
>>>>>Statistika = nejrafinovanejsi forma lzi.
>>>>>
>>>>>>"MS to byva v obdobnem formatu jako u soucasneho MCR a nikdo ze svetovych hvezd si nestezoval.."
>>>>>>
>>>>>>ja myslim, ze i zde se o zkresleni vysledku z duvodu vtestnanosti zavodu do kratke casove doby mluvi (viz takticke vynechavani nekterych disciplin apod. A tohle je dosti podobny pripad, akorat v jinych realiich.
>>>>>>
>>>>>>Ja myslim, ze sobotni kvalifikace zbytecne a podstatne zkresluje nedelni vysledky (hlubsi analyza by sla udelat nejakou regresi ztraty jednotlivych zavodniku na viteze a 1. a 2. dnem)
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>>No ja nevim, na MS to byva v obdobnem formatu jako u soucasneho MCR a nikdo ze svetovych hvezd si nestezoval.. Nevim, jak je to jinde ve svete a jsem rozhodne linej to hledat, ale aby to nebylo jako s ceskym ISSOMem - ze pujdeme zase jinudy nez jde svet. A Jirko, nemyslim si, ze je moc lidi, kteri si mysli, ze soucasny system MCR so-ne je nevyhovujici. Menit to kvuli par jedincum zda se mi pomerne nestastne.
>>>>>>>Jestli se mylim, necht je mi sportovni nihilismus mirnou polehcujici okolnosti.
>>>>>>>
>>>>>>>>Petice za jednodenní MČR na klasické trati
>>>>>>>>
>>>>>>>>Po delší tvůrčí odmlce přicházím s dalším návrhem - tentokrát s peticí za 1 denní MČR na klasice. Jaké mě k tomu vedou důvody:
>>>>>>>>
>>>>>>>>Klasická trať je definována jako závod v OB na 90-100 minut, nikoli jako 2 denní závod na 60 a 90 minut. Způsob, jaký funguje nyní, zcela tuto disciplínu zničil (běžec má trénovat, aby byl co nejlepší na 90 minut, ne na 60´ + 90´). To, že díky dvoudennímu mistrovství jsou zkresleny výsledky, zmiňuji jen na okraj (doba se posunula, klasika se již obecně do kapitalistické společnosti nehodí, tak proč ji současným 2 denním systémem ještě extremizovat ?).
>>>>>>>>Pokud bychom to hodně přehnali, můžeme ve své podstatě prohlásit současné MČR na klasické trati za neregulerní.
>>>>>>>>
>>>>>>>>Tak od kritiky se přesuneme ke konstruktivním návrhům, jakým způsobem by mohlo MČR na klasické trati probíhat ?
>>>>>>>>
>>>>>>>>1) podobným způsobem jako MČR ve sprintu (tedy část běžců z rankingu (30) + reprezentace + např. oblastní závody či ze závodů elity). MČR je pak rovnou finálovým závodem pro cca 30-40 běžců, zbytek běží nějaký lépe rankingově ohodnocený závod nebo bojuje přímo o další umístění. Tím by stoupl důvod, proč ranking existuje, když v současné době jde jen o to neustále si hlídat počet 10 závodů, nevýhodou je zase dlouhý posun v rámci soutěží.
>>>>>>>>
>>>>>>>>2) Otevřená kvalifikace + finále, akorát budou týden od sebe (víkendová dvojkombinace Klasika – krátká k tomu přímo vybízí). Protiargument o finanční náročnosti cestování 2krát přes celou republiku je dle mě zástupný, jelikož jde o vrchol sezóny a tudíž by se nemělo hledět na kačku.
>>>>>>>>
>>>>>>>>3) Nějakým postupným výběrem běžců v průběhu sezóny (zde se nabízí tolik variant, že je nebudu vypisovat).
>>>>>>>>
>>>>>>>>Již jen jako perličku uvedu, že by jednodenní systém rozhodně pomohl stavitelům, jelikož by nemuseli vtěstnávat do 1 lesa kvalifikaci + finále, čímž trpí trať jak sobotní tak nedělní. V případě spojení s middlem by šlo o velmi dobrý systém.
>>>>>>>>
>>>>>>>>Tak asi tak, pište, co si o tom myslíte.
>>>>>>>>
>>>>>>>>Apeluji i na pokrytce, co se mi tady posmívají, kolik jsem toho již napsal. Pokud máte čas na to závodit v 10ti závodovém rankingu, zajisté si ho najdete i na těch 20 minut k sepsání něčeho smysluplného.
>>>>>>>>Dále bych rád poprosil, aby mi lúza zaslala své anonymní osobní útoky na mail a neobtěžovala zde čtenáře. Výměnou nabízím, že si reakce na svůj příspěvek přečtu až zase za 14 dní.
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)