Re: Re: Re: Re: Do práce, soudruzi!


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 8.12.2008 10:53:47, z adresy: 195.113.58.66

osobně s tímhle nesouhlasím a myslím si, že mám pravdu (jak jinak si mám vysvětlit, že zatímco v sobotu byly rozdíly oproti vítězům nějaké, v neděli byly po 60 minutách běhu o 15% větší, já to vysvětluji čistě únavou závodníků, co tréninkově paběrkují a proto mají o dost pomalejší regeneraci ale ne schopnost zaběhnout maximálně 1 výkon a z toho důvodu říkám, že MČR je nefér, jelikož to má být 1denní závod na 90 minut, ne zkrácený HROB)

Federály - pokud se na to podívám z pohledu běžce tréninkově paběrkujícího, pak získávám, že zářijové federály jsou jakýmsi nákopem, že vůbec uběhnu závod na 90 minut, z čehož se pak odvíjí to, že mám o týden později vcelku dobrou formu, která by na jednodenní závod stačila. Musím zmínit, že přes léto si většina lidí vybuduje solidní základ obecné vytrvalosti, který poté pár rychlými závody v září přetaví ve vcelku dobrou formu.

Zároveň hodně závisí na terénu (pokud je pořádně kopcovatá trať, rozdíl běžec - vítěz se zvětší (viz 1. úsek štafet v kopcovatém terénu a na rovině).

Ale zase platí, že pokud by bylo 1denní MČR, ty rozdíly by byly menší a mělo by více běžců šanci zasáhnout do boje o přední umístění.



>Naprosto souhlasim. Cely vypocet nejake "spravedlnosti" je totalni nesmysl. Podivam-li se na vysledky MCR na klasice a porovnam-li je s ackovymi zavody, rankingem, mistrovstvim sveta, mistrovstvim evropy, nominackami apod., tak prvnich 20 jsou lidi, kteri tam maji byt. Stejne si pamatuju, ze to bylo pred 5 lety, pred 10 lety a pametnici by mi potvrdili, ze i pred 20 lety, nezavisle na systemu MCR. Takova je realita.
>
>Prizpusobit si cisla sve hypoteze a prezentovat jen ta vyhovujici umi kdejaky sarlatan.
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)