Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Klimpl:Platit za poskytnutou službu je přece normální


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: P.V , posláno: 22.7.2011 9:32:26, z adresy: 80.188.92.252

>Od roku 1991 si u nas hrajeme na kapitalismus. Proc by mela byt cena sluzeb primo souviset s naklady na strane poskytovatele. Existuji ruzne pristupy k tvorbe cen krome nakladoveho pristupu, treba cena stanovena s ohledem na konkurenci nebo s ohledem na uzitek jako v tomto zjevnem pripade.
>
>Pokud pro nekoho tento uzitek prekracuje opportunity cost nejet na zavody nebo jit pesky ci jet vlakem, tak je to v poradku. Je to prece jen otazka nabidky a poptavky, takze pokud mas tato hlediska individualne nastavena jinak, muzes samozrejme behat po hovinkach v parku s JJ a AD a jeste si uzivat te prave nefalsovane o-romantiky.
>
>Tim ovsem nerikam, jaka je u mne opportunity cost ucasti na novoborackych zavodech vcetne jejich pristupu k placeni parkovneho, jen se mi nelibi tvoje argumentace plynouci z nakladoveho hlediska...


Říkáš jinými slovy (rozhodně elegantněji) totéž co já:Tzv"parkovné " je jenom jiný způsob jak si pořadatel zvedne příjmy aniž by zvětšoval vklady-s vynaloženými náklady na parkovné ani s kvalitou poskytnutých služeb nijak nesouvisí.No a pokud jde(to už dodávám já) o způsob jeho placení , účetní evidence a kontroly - tak to už jsme nějde na Balkáně(ať mi to Slovinci odpustí- to už je jen taková zažitá floskule)!
Taky bych tě (ačkoliv jsem nedovzdělanej blb) rád upozornil, že základní podmínkou kapitalistického podnikání (na které se odvoláváš) je konkurenční prostředí - takže až budou každý týden alespoň dva závody...tak se i pořadatelé budou chovat jinak!
Tím bych rád ukončil tuto neproduktivní debatu, abych uvolnil místo diskuzi o důležitějších věcech jako jsou např. hovínka v parku.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)