Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Klimpl:Platit za poskytnutou službu je přece normální


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: DV , posláno: 23.7.2011 12:27:55, z adresy: 89.176.212.140

>"Kapitalismus muze fungovat i s regulovanym monopolem jak na strane nabidky, tak poptavky"
>To je nějaká nová teorie platná pro tuzemsko?

skutecne muze, treba v energetice, telekomunikacich ci strategickem odvetvi. Pro spoustu sluzeb produktu existuji substitucni produkty, neni jen vnitrni konkurence v odvetvi. Takze i monopolista musi respektovat trh, i kdyz to funguje jinak. Kapitalismus je forma vlastnictvi produkcnich zdroju.

>Ale vážně -vysvětli mě prosím dvě věci:
>1)Proč se mohou někteří pořadatelé obejít bez parkovného (teď např Silesia) a jiní vybírat 30kč za každý den (5.denní v Boru).

Bor uz chce jen 30 Kc? Vzdyt pred x lety to bylo 50 Kc na etapu? Ze by preci jen nejak fungoval trh na stranu poptavky? :o)

Nejlepe je vse zakomponovat do jednotne ceny za vsechno, pak se dosahne asi nejvyssi spokojenosti klienta. Nicmene vzhledem k tomu, ze cena startovneho je prilis slozita a zase by se nasli lide, kteri by projevovali nevoli, ze sponzoruji automobilisty, skolky a dalsi sluzby, ktere nevyuzivaji, tak nekteri poradatele voli zpusob, kdy jednotlive dilci doplnkove produkty uctuji extra.

>2)Proč mi tedy někdo nedokáže přímo ,že se pletu-stačí pár čísel z vyúčtování konkrétních závodů:
>kolik stály náklady na parkovací plochu + event ostatní a kolik vybral na parkovném (pokud je vůbec schopen to doložit).

Pokud nemas organizaci, ktera poskytuje sluzby (zavody) na komercni bazi, je v tom spousta dobrovolne neplacene prace a prakticky je to ze strany poradatelu charita. V pripade, kdyz chces vydelat nebo dosahnout alespon rozumne navratnosti, musis zvysit cenu. Pak tam hraji psychologicke faktory, jak klient zaplati cenu.

Porovnej si treba cenu startovneho na MTBO zavodech (mapa, rozvoz kontrol, ...) cca 250 Kc na zavod a startovne na MTB maratonu (oznacena trat na cykolostezkach, par obcerstvovacek se sunkami a bananem), kde se plati klidne i pres 1000 Kc.

Skutecnou nakladovou cenu (bez skrytych nakladu v praci) ve startovnem u kvalitniho zavodu poradaneho malym oddilem by zaplatil malokdo.

U profesionalni organizace, ktera ma definovane procesy a dela akce typu zavodu opakovane, muzes dosahnout velkych uspor na provozu.

>Podle zběsilých reakcí některých zasloužilých pořadatelů jsem asi šlápnul do vosího hnízda ,ale já přece nikde netvrdím ,že parkování musí být vždy bezplatné.Ano, za poskytnuté služby se musí platit - ale relevantně ke kvalitě této služby!

Nerekl bych vosi hnizdo, spis se to dost lidi dotklo. Ja osobne take radeji zavody konzumuji, ale pokud clovek obcas porada, tak to bere tak, ze parkrat doroka neco poskytne ze svych zdroju (investuje cenu prace a casu), aby se mu to vratilo v nizsi zaplacene cene za konzumaci produktu (zavodu) nabizenych jinymi poradateli.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)