Registracni cisla


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Bestik , posláno: 13.12.2010 13:46:03, z adresy: 81.216.183.138

Myslim, ze by v souvislosti s vysledky, rankingem, registraci a dalsimi agendami, ktere pracuji se zavodniky, nebylo od veci zabyvat se i unikatnim identifikatorem zavodnika po celou jeho OB cinnost.

Dnesni registracni cislo je unikatni pouze v ramci jednoho roku a pro praci s historii je problematicke (stejnou registracku v case muze mit vic lidi) - o tom by mohl vypravet Petr Jirousek a jeho statistika rankingu od roku 1998.

Samozrejme ocenuji prehlednost soucasneho registracniho cisla. To by mohlo byt nejakym zpusobem zachovano.

Teoreticky by unikatnim identifikatorem mohlo byt rodne cislo, coz je vsak udaj, ktery v ramci ochrany osobnich udaju uz zrejme neuvadime.

Nebylo by tedy od veci pridelit zavodnikum nejake cislo, ktere v ramci orientacnich sportu budou mit do konce zivota a ktere budeme moci pouzit jako jednoznacnou identifikaci i v ramci vsech databazi...

Tohle ovsem neni otazka technickeho reseni, nybrz koncepce a to rovnou na urovni CSOS (tzn. pouziti pro vsechn discipliny).

Bestik

PS. Je treba s novym webem zacit co nejdrive. Zavody zacinaji koncem brezna a programovani takovych veci neni otazka dnu.

PS2. Nekdo uz tu psal, ze jednotna adresa neni nutna. S tim bych souhlasil, ovsem za predpokladu, ze vsechny agendy budou poskytovat verejne data na bazi webovych sluzeb pouzivajici XML data. Pak kazda aplikaci muze pouzivat informace a data vsech ostatnich. Obecne bych se ovsem klonil k reseni postavenem na stejnych principech, stejnych technologiich, stejnem grafickem manualu - tzn. pod dozorem jednoho garanta, ktery bude usmernovat jednotlive programatory.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)