Re: Re: MČR štafet a klubů, SJC


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: kála , posláno: 6.10.2009 20:57:45, z adresy: 89.176.68.100

no tak to je supr :-D :-D :-D

Příště se tě na to zeptám před závody, jak to dopadne a nemusí se tam ani jezdit!


>"prosím Jirku Jansu, ať zde uveřejní výsledky MČR podle svých oficiálních propočtů - to, jak to dopadlo o víkendu je věc jedna, ale to, jak to mělo dopadnout je věc druhá - takže Jirko kdo vlastně vyhrál to mistrovství? :-)"
>
>zde částečně míříš vedle, jelikož do štafet jsem zatím příliš nefušoval (jako vyjímka budiž 2členné štafety, kde ale MČR nakonec bude nezávisle na Českém Poháru v Třebíči 28. října). A nefušoval jsem do štafet proto, že si zde jednotlivé týmy naštěstí nevybírají závodníky současným rankingem, ale dle svého selského rozumu.
>
>Přesto zkusím drobnou analýzu,když je žádána. Tedy:
>MČR štafet
>z 3 měsíčního rankingu se 2 závody bych na základě prostého součtu 3 nejlepších závodníků čekal toto pořadí:
>1.SHK součet=25 reálné pořadí=4
>2.ZBM =28....=3
>3.PHK =42....=6
>4.TZL =48....=1
>5.TUR =81....=5
>6.PGP =102...=2
>
>z rankingu na krátkých tratích, který je co nejvíce podobný úsekům štafet, bych čekal na základě stejné metodiky tohle umístění:
>1.ZBM 8 v realitě 3
>2.PGP 37 v realitě 2
>3.SHK 42 v realitě 4
>4.TZL 50 v realitě 1
>5.PHK 52 v realitě 6
>6.TUR 95 v realitě 5
>
>to už je lepší.
>
>U MČR družstev (pořadí mužů v týmovém rankingu*2 + 3 nejlepší závodnice v rankingu na krátkých tratích)
>1.LPU 41 v realitě 1
>2.SHK 55 3
>3.SJC 59 10
>4.ZBM 75 2
>5.PHK 76 4
>6.PGP 97 5
>
>zde to vychází opravdu pěkně. U těch, u kterých byly nějaké výpadky z důvodu zranění - SJC, to nevychází, jinak se nám týmy krásně seřadily.
>
>Ve své podstatě se závody ani nemusely běžet...
>
>
>
>
>>Od začátku roku sleduji oficiální hodnocení závodů ČSOB a docela se bavím :-). Vzhledem k tomu, že hodnotitelé se skládají z velké části z R1 je až neuvěřitelné, jaké výplody dokážou ve svém hodnocení občas vymyslet.
>>Proto jsem napjatě očekával smršť kritiky a nevybíravého hodnocení našeho MČR štafet a klubů podpořenou všeobecně zažitým závistivým klišé z dob normalizace a 90. let minulého století, že SJC prostě neumí uspořádát závody bez průseru – a i kdyby ano, tak nějaký průser si stejně každý remcal najde.
>>A hodnocení přesně podle mých očekávání na sebe nedala dlouho čekat – viz výběr z prvních 4 hodnotitelů: kontrola posunutá z pokáceného stromu o 30 jinam do křoví: hanba!, údolíčko vypadalo v mapě stejně ač bylo mělké či hluboké, naprosto nevhodná mapa pro mistrovský závod, informace na webu před závodem pozdě, naprosto nezajímavé tratě, příšerná nevyrovnanost farst, velmi nedostatečné shromaždiště, u některých velmi slabý pytlík.
>>
>>A teď moje komentáře:
>>
>>kontrola posunutá z pokáceného stromu o 30 jinam do křoví: hanba!
>>Buď konkrétnější a napiš, o kterou kontrolu se jednalo – osobně jsem jako HR prošel všechny kontroly a o žádné posunuté o 30 (pravděpodobně metrů) jinam nevím. Pokud během závodního tempa rozpoznáš takovou chybu, musíš asi krokovat a máš můj jednoznačný obdiv!
>>
>>údolíčko vypadalo v mapě stejně ač bylo mělké či hluboké
>>Prosímtě vysvětli mi, jak se má v mapě lišit mělké údolíčko od toho, které je o 4 metry hlubší – rád se nechám poučit.
>>
>>naprosto nevhodná mapa pro mistrovský závod
>>V čem byla nevhodná? Já jsem stavěl tratě klubů a ze všech kontrol postavených od stolu (více než sto) jsem byl kvůli mapě nucen po průzkumu terénu posunout jednu jedinou – a to se mi stává naprosto výjimečně, většinou je nutné přesunout celou řadu kontrol.
>>Již stará mapa tohoto prostoru byla velmi kvalitní a mapaři, kteří dělali víceméně revizi porostů odvedli dobrou práci. Ano, hustníky byly občas nepromapované – tu a tam chyběla světlinka, tu a tam možná nějaké to rozhraní – ale právě z tohoto důvodu byly kontroly v hustnících na jasných a jednoznačných objektech – posed, výrazný strom, cesta, průsek, kupka,…
>>Takže ještě jednou – v čempak pro tebe byla mapa naprosto nevhodná?
>>
>>informace na webu před závodem pozdě
>>Pokyny a parametry tratí jsme na internet vystavily v úterý v noci – co je na tom pozdě, když soupisky štafet stačilo odevzdat v pátek večer a soupisky klubů v sobotu večer?
>>
>>příšerná nevyrovnanost farst – byl bys radši, kdyby byly všechny farstované kontroly 20m od sebe a všechny štafety nebo družstva doběhla do cíle najednou? To by ti přišlo atraktivní? Mně teda ne, ale to je věc názoru. Příklad – Petr Losman vybíhal na poslední úsek družstev téměř společně s Michalem Jedličkou – Sosák si vyžral na rozdíl od Jedly horší farsty, i přesto probíhal diváckým úsekem pouhých 30s za ním. Závěrečný úsek měli všechny kluby (kromě žáků) nefarstovaný – a zároveň postavený tak, aby každá mapová chyba byla potrestána – kdyby Sosák nechyboval, byl by na sběrce společně s Jedlou, který na oplocence v hustníku nechal 20-30 sekund.
>>
>>velmi nedostatečné shromaždiště
>>Kdy jsi byl naposled na závodech, kde byla během jednoho víkendu 2 různá shromaždiště, kde bylo vše potřebné a jak auta, tak autobusy parkovali téměř přímo na shromaždišti? Divák, který chtěl vidět, ten viděl. Divák, kterému vadí, že okolo něj jsou další diváci a je asociální, ten neviděl…
>>
>>u některých velmi slabý pytlík
>>Pokud jsi měl během závodu slabý pytlík tak doufám, že nyní již ho máš v pořádku. Pytlík všech pořadatelů byl během celého mistrovského víkendu naprosto ok ;-)
>>
>>a ještě špatné ozvučení..
>>.. ano, to ozvučení špatné bylo, nemá cenu se na cokoliv vymlouvat – slibujeme, že příští rok pořídíme nové reprobedny a kvalitnější mikrofony, abyste si mohli komentář našich spíkrů dokonale vychutnat!
>>
>>
>>Tímto mým výlevem chci upozornit na jednu zásadní věc – anonymní hodnocení závodů je úplně na prd. Budiž to poučení pro příští rok – vlastní systém hodnocení podle vážených průměrů je podle mě již téměř ok, ale anonymita toto hodnocení značně znehodnocuje. Ať se pod to každý podepíše a jsem zvědav, kdo se postaví za tak nevybíravou a často nechutnou a závistivou kritiku – nejen našich, ale i ostatních závodů.
>>
>>Pořadatelé, nenechte se znechutit kritikou remcalů, kteří většinou nikdy nic neuspořádali a umějí jenom kecat a kritizovat z tepla domova od počítače, čímž si asi kompenzují nějaký svůj komplex méněcennosti.
>>
>>A ještě poslední věc - prosím Jirku Jansu, ať zde uveřejní výsledky MČR podle svých oficiálních propočtů - to, jak to dopadlo o víkendu je věc jedna, ale to, jak to mělo dopadnout je věc druhá - takže Jirko kdo vlastně vyhrál to mistrovství? :-)
>>
>>Obdivuju všechny, kdo to dočetli až sem,
>>Tomáš Kalenský, SJC
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)