Re: Re: Re: Re: superrankingy za srpen - štafetové žebříčky


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 8.9.2009 12:35:04, z adresy: 147.251.34.95

>Ale nad těmi žebříčky štafetových výkonů jsem opravdu přemýšlel, teoreticky by se dokonce - stejně jako se dá získat světový rekord na stovce při běhu dvoustovky - mohl první úsek počítat do rankingu (se sníženým koeficientem pro hromadný startem).
>
To je samozřejmě blbost.
a) Těžko se do individuální soutěže může počítat závod, ve kterém mají různí běžci různé tratě. (Oproti závodům jednotlivců s hromadným startem a rozdělovacími metodami, kde mají všichni v součtu stejnou trať, tady je o opravdu různé úseky s jinými kontrolami, délkou i převýšením.)
b) Kdyby už teoreticky ano, tak proč jen první úseky. Jednak to odporuje open principu rankingu, a za druhé proč, když časy se měří u všech úseků? (V atletice, kterou uvádíš pro srovnání, samozřejmě musí jít jen o první úseky, které mají pevný a ne letmý start - tento problém v OB není.) Nebo snad proto, že jen první úseky startují do "čistého pole" a nehraje roli zda v dalších úsecích má někdo tykadla startující pár vteřin před ním? To ale potom v handicapových etapách vícedenních počítejme do rankingu jen ty, co startují mimo handicap. :o)



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)