nová týmová soutěž


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: HPR , posláno: 23.4.2009 13:18:02, z adresy: 145.100.100.190

Dobrý den,

Obracím se na vás jako na členy soutěžní komise s návrhme na vytvoření nové dlouhodobé soutěže (omlouvám se za poněkud delší pauzu v mých nápadech, měl jsem kratší výpadek v kreativitě).

Soutěž by se jmenovala „Týmový ranking“ či nějak podobně a šlo by o dlouhodobou soutěž, kde by mezi sebou závodily jednotlivé oddíly (níže je poté zmíněn drobný opravek).

Soutěž by byla podobná současnému rankingu (tedy výsledky zveřejňovány každý měsíc) a současný ranking by i využívala.

A to sice:
Pořadí oddílů v soutěži Týmový ranking (či nějaký jiný název) by bylo dáno průměrným umístěním 5ti (či 3 či 7, zde nevím, jak velké číslo je nejlepší) závodníků oddílu v rankingu za daný měsíc.

Př.: oddíl A má v březnu závodníky na 10, 20, 30, 100 a 200 místě, jeho průměrné umístění pak je 72. místo. Oddíl A tak bude před oddílem B s průměrným 73. místem, oddíl C s 71. místem bude před nimi.

K čemu tato soutěž:
- zvýší důležitost rankingu
- udělá z individuálních závodů OB více kolektivní závod (spousta běžců si v současné době při individuálním závodění připadá trapně a proto ho znevažuje)
- mě by to bavilo


Dodatky:
Soutěž může probíhat 2 možnými způsoby
– buď je umístění zpočítáno vždy z 5ti nejlepších závodníků oddílu, to mi přijde jako ne tak dobré – bylo by z každého oddílu pouze jeden tým
– nebo každý oddíl na začátku sezóny rozdělí své běžce do jednotlivých týmů (například 5ti členných), a pro tyto týmy je tak průměrné umístění spočítáno. Týmy by pak třeba byly SJI A, SJI B, SJI C

za B - není nutné, aby soutěž byla fixována na oddíly, tedy aby šlo, jako u štafet, o oddílovou soutěž. Naopak by bylo možné sestavit libovolné týmy dle libosti závodníků. To nechávám na posouzení. Některé argumenty mluví pro i proti

S přátelským pozdravem,




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)