Re: Co mě tak napadlo


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Honza Tojnar , posláno: 4.3.2009 11:38:38, z adresy: 62.209.198.70

Jasně, když zatím nelze peníze rovnou zrušit, tak aspoň zakážeme veškeré kšeftování. Třeba výnosem svazu, že závodní mapu musí buď mapaři dělat zadarmo, nebo těch 50-150 tisíc musí oddíl zadotovat ze svého. I tiskárna by to vše měla vytisknout za hubičku. Atd. atd. Samozřejmě je rovněž nepřijatelné, aby pořadatelé runili byznys a chtěli po závodních platit nějaké startovné. Přitom musí ČSOB ještě zařídit, aby se každému jeho členu dostalo závodů podle jeho potřeb. Např. Sosnovi musí pořadatel nosit pivo zdarma na čistou TOI TOIku, veteráni musí mít zaručen klidný kemp, Biermentálové kemp, ve kterém mohou rušit veterány, a pro Kráma vyjde směrnice, která nařizuje uspořádat jeden závod ročně na Šumavě :-).

Honza
>Někteří kolegové se dost vehementně přimlouvají za to, aby se orienťák profesionalizoval a komercializoval, aby se z pořádání akcí stal byznys (pro starší generaci: kšeft). Mám řadu různých důvodů, proč jsem proti tomu. Jeden z nich bych teď ilustroval přímo se nabízejícím srovnáním mistrovství v orienťáku s mistrovstvím v klasickém lyžování. Nevím jak kdo, ale já bych tedy neměnil. Mít na krku trestní oznámení od NKÚ (který je běžně nerozdává) není samo o sobě nic příjemného. Ani převládající negativní publicita není pro pořadatele nic povznášejícího.
>
>Doufám, že nikdo nebude tvrdit, že nám by se to stát nemohlo. Peníze jsou vždycky provázeny špinavostmi a velké peníze velkými špinavostmi. Ve fotbale se točí peněz zdaleka nejvíce. Zkusme si cvičně představit, že by rozhodčí v OB přijímali úplatky za ovlivnění výsledků nebo že bychom se dohadovali, má-li pořádek na shromždišti zajištovat služba najatá pořadatelem, nebo Policie ČR.
>
>Přejme si tedy do budoucna ce nejvíce amatérských pořadatelů.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)