Re: ranking, soutěže a MČR


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Jihocech , posláno: 15.10.2008 22:25:26, z adresy: 147.228.209.157

Ahoj, po tom, co jsem se posledne jen smal vsem navrhum, ted prijdu s konstruktivni kritikou: zasadne souhlasim s VoiToiem, ze nema cenu snazit se o spravedlnost zeslozitenim systemu - jediny prijatelny zpusob je snizeni zavodu v ranku, jakkoli si myslim, ze je to zbytecne. Ale je to konstruktivni, jednoduche, ucelne.

Zbytek (v tomoto i jinem vlakne) je IMHO blbost. Treba rozdeleni oblzu casem viteze 70' (nebo jina libovolne, lec pevna konstanta). Pak treba na VJC zavisi klasifikace zavodu (nad nebo pod 70') na tom, jestli (ne)prijede Flaska. Nepocitat sprinty do ranku je hezky, opodstatneny, avsak zase nespravedlivy - kde konci sprint? viz letni vicedenni a Bedou nacate vlakno, nebo jihoceske sprinty na 35 min. cas viteze a x (navzajem) ruznych prikladu. X je ruzne od nuly.

Na zaver citace z tveho dila:
"..napadá mě vcelku zase složitý systém.." , ke kteremu dodavam, ze ranking je pro 80% lidi slozity uz dost. A ted uz dost, jdu cist toho Schumpetera.





>pro ty, co je již mé čtení obtěžuje, doporučím místo četby a následné nemístné reakce si například přelouskat životopis jednoho z největších ekonomů a sociologů všech dob, třešťského rodáka Josepha Schumpetera - http://cs.wikipedia.org/wiki/Josef_Alois_Schumpeter. Jeho knihy (v češtině zatím vyšla Kapitalismus, Socialismus a Demokracie) jsou pak dostupné v knihovně Cerge či ČNB, statě (například Krize buržoazní rodiny,Mr. Keynes) jsou dostupné na internetu. Čas takto strávený jistě prospěje více než narychlo ušmudlané pětislovné odpovědi či historky z natáčení.
>
>Po celém diskuzním martyriu si myslím, že k vyřešení nespravedlností v celém systému ranking vedou 2 cesty - snížit počet započítaných závodů či změnit nominace na MČR (rozdělení rankingu na 2 (krátké, dlouhé tratě) by asi bylo příliš náročné).
>
>Snížením počtu započítaných závodů dojde k zániku jediné (vyjma českého poháru pro pár závodníků) celostátní dlouhodobé soutěže, což je dle mě škoda a část závodníků by tím přišla o celoroční náplň (já bych zde dokonce uvažoval o zvýšení započítaných závodů, aby se to nedalo odběhat za 2 prodloužené víkendy).
>
>Z tohoto důvodu si myslím, že lepší bude, když se pouze změní nominace na MČR.
>To je možné, pokud se zcela zruší omezení. U klasiky by to asi nebyl problém, hlásí se méně běžců než je "garantovaný" počet (nebo se mýlím ?). U krátké by se to mohlo stát, osobně nejsem schopen posoudit, nakolik to ovlivní zdárný průběh závodů.
>
>Druhou možností pak je změnit nasazování například podle rankingu z 3,4,5 závodů (může být vyjma sprintů). To mi přijde jako lepší systém než je současný, závodník nebude muset absolvovat tolik dobře bodovaných závodů a přitom nepřijde o nominaci.
>
>U sprintu nevím, nejlepší by byl s kvalifikací, ale když tak není, tak asi opět podle rankingu se 3 závody.
>
>Pokud k tomu někdo chce rověž napsat, nechť tak prosím učiní, myslím, že je to celkem zajímavé si přečíst, jak situaci vidí někdo jiný.
>
>
>
>Pro neanonymní lůzu - změňte slzy smíchu na slzy smutku, odcházím
>
>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)