Re: Re: Re + MČR sprint


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 16.10.2008 2:12:42, z adresy: 78.128.168.239

10ti závodový ranking jako kvalifikační kritérium pro MCR, jestli jsem to správně pochopil, je nejvýhodnější pro dotaci od Sazky.

Čili zbývá jen ta varianta, kdy se dá vyjma z rankingu postoupit přímo z oblastí, potažmo z vícedenních (v případě klasiky a nově i sprintu). Prostě by měl existovat dejme tomu nějaký seznam závodů (v rámci stávajících závodů), ze kterého by se podle nějakého klíče (u klasiky a krátké dle mě co nejvíce benevolentního) postupovalo na základě jednoho výsledku, bez nutnosti mít 10 rank. závodů.

Tento klíč (počet postupujících závodníků z oblastního závodu či z vícedenních) by byl uzpůsoben obtížnosti zaběhnutí nějakého výsledku v oblasti či na na oněch vybraných vícedenních v minulých letech.

Postup by pak mohl například vypadat takto:
u slabých oblastí by postupovali 3 nejlepší, kteří nejsou v rankingu na dostatečném místě
u silných například 5

V současné době je to myslím jen vítěz, což mi přijde málo, na to že to je jedinou variantou, jak postoupit vyjma účasti v rankingu.

Sprint je problém, letos třeba na vysočině myslím nebyl ani jeden závod zcela regulerní. Ale s tím se nedá nic dělat, a stejně bych tyto závody používal jako druhou cestu, jak se vyjma z rankingu nominovat na MČR. Systém podobný, akorát by nepostupovalo tolik běžců, například jen 1 v slabé oblasti, 2-3 v oblasti silné, kteří se nenominují z rankingu. Pokud by navíc bylo jasné, z kterých závodů je možné se na MČR ve sprintu nominovat, člověk, který ví, že z rankingu nemá šanci, a přesto by rád MČR běžel, by si podle toho uzpůsobil kalendář závodů.

>Interní důvody 8-u? Definuj... Nebo je to snad jméno tajné organizace řídící OB?
>
>Tvůj návrh má zásadní vadu, přesně takovou, kvůli které se zavedl ranking: ne všechny závody mají srovnatelnou úroveň. Postoupit např. z pražského sprintu bude mnohem těžší než z ašského. Takže Dokonalá Spravedlnost se opět nekoná, ale zkoušejme to dál, příště to třeba vyjde ;-). I nadále doporučuju udělat si u každého návrhu virtuální startovku, aspoň bys viděl, nakolik je nový systém pracný a nepřehledný (případně i zbytečný, protože výsledek se nemusí lišit od současného rankingu)...
>
>Kvalifikace na MČR sprint ze tří sprintových závodů (podle r-bodů) se mi zdá mnohem lepší. I tady je problém s porovnatelností závodů, díky rankingu už ne tak zásadní. Jenom aby se našlo dost "regulérních" sprintů - kolik jich bylo třeba letos, když ani mistrovství ne?
>
>>
>>Jak mi dnes bylo sděleno emailem, rankingové omezení a počet závodů je určen interními důvody.
>>
>>Krátká a klasika
>>Proto bych alespoň přivítal větší počet volných míst z oblastních závodů (napadá mě vcelku zase složitý systém, že z každého oblože delšího než 70min postupují první 2 nepostupující z rankingu ani z předešlých závodů). Ale stačilo by to asi i jen z oblastního mistrovství.
>>
>>Sprint
>>Na sprint by pak mohl být podobný systém, z jakéhokoli sprintového závodu v předepsaném formátu zařazeného do rankingu by vždy postoupili první 1-2 nepostupující z rankingu (zde bych třeba snížil počet automaticky postupujících z rankingu například na 30). Prostě by se stanovil horní strop počtu závodníků, pokud by nebyl naplněn, doplnil by se dalšími nepostupujícími z rankingu.
>>Tím by ve své podstatě vznikl sprintový ranking, akorát by se v něm nebojovalo o body, ale o postup na mistrovství.
>>
>>A teď mě tak napadá, že tento systém, tedy postupná nominace v rámci všech závodů, je asi univerzálním lékem. Těm nejlepším bude stačit jeden závod, aby se nominovali, zbytek si své body pohlídá v rámci rankingu.
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)