Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Chování a přístup pořadatelů


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: evaleva , posláno: 21.3.2014 14:53:42, z adresy: 80.250.17.218

Jo, je to tak jak píše Tomáš, hlavně při závodech, kde je větší účast.
Obecně jsou orienťáci rádi za veřejnost a příchozí a chovají se k nim přátelsky.
Prezentace je bohužel tradičně nejužším hrdlem lahve, místo plné stresu, hlavně na závodech s velkou účastí a mnoha kategoriemi, kde se musí nově přihlášeným přiřadit místo v počítačovém systému pro zpracování závodu. Není to tak jednoduché jako v atletice, kdy Ti přidělí číslo, které je v systému už zadáno...
Prezentace je oficiálně vypsána na hodinu a půl, ale všichni se tam nahromadí půlhodiny startem závodu.
Poslední roky je příchozích nepoměrně více, co teda s tím?
Tam, kde se čeká velký nápor, je dobré pro ně připravit zcela oddělenou prezentaci s přátelsky naladěnými lidmi. Nebo ji mít v pozdějším čase než prezentaci pro předem přihlášené a soustěžní kategorie. Je dobré zvážit to, zda v nesoutěžní kategorii měřit čas čipem či měřit čas vůbec. Zda pro příchozí nemít připravené mapy s políčka pro ražení a slovními popisy, případně i startovní čísla, která jsou na startu poukázkou pro výdej mapy (v cíli pro eventuální ruční časomíru). je dobrý neodrazovat příchozí čekáním na intervalový start za 150 minut - stačí mít na startu zvláštní koridor. I tak se na něj zejména na začátku závodu čeká třeba 20 minut:)
Potřeba mít dostatečný počet map a třeba ty startovní čísla implikuje vyšší náklady - takže není důvod, mít přehnaně nízké stratovné....Opravdoví příchozí jeho výši neřeší tolik jako někteří počtáři z našich řad.





Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)