Re: Re: Re: Re: Re: Chování a přístup pořadatelů


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Daniel , posláno: 18.3.2014 16:45:45, z adresy: 85.70.95.154

>>>Dobrý den, nejsem žádný diskutér a jsem sem zebloudil více méně náhodou ale nedá mě to abych nereagoval.
>>>Vždy jsem dost běhal i závody po celé republice ale né OB. S věkem mě přestává bavit nekonečné hltání kilometrů po asfaltu a ještě šílenější kroužení po tartanovém oválu a řekl jsem si že se schovám do klidu lesa a zkusím orientační běh. Když jsem uviděl propagační plakátek na závody nedaleko mého bydliště zaradoval jsem se a rozhodl se startovat v kategorii příchozí. Po vystátí nekonečné fronty k okénku jsem byl vyloženě seřván že nejsem předem přihlášen přes Oris. Jako příchozí a člověk OB opravdu nedotčený jsem vůbec netušil o co jde. Byl jsem zapsán a na mou žádost o půjčení čipu bylo mě bylo řečeno že když nejsem dopředu přihlášený organizátor mě čip nepůjčí a vůbec nikdo mě tu nezná a co když chci čip ukradnout a hotovo. Byl jsem z toho docela přepadlí ale nakonec jsem sebral odvahu a zeptal se na půjčení čipu jednoho závodníka co již odběhl. Nikdy mě neviděl přesto mě čip půjčil s tím ať mu ho dám po doběhu do stanu. Závod jsem tedy nakonec odběhl na to že to bylo poprvé jsem byl i spokojen s pořadím a dost mě to bavilo. Jen jsem si uvědomil že kategorie příchozí není pro příchozí protože z výsledkové listiny jsem zjistil že všichni ostatní v této kategorii měli vlastní čip a startovali za nějaký oddíl a že lidé okolo orientační běhu mají hezký koníček ale jsou uzavřenou komunitou která nestojí o vetřelce z řad veřejnosti a proto ze mne orientační běžec holt nebude.
>>>Poslední větou jsi přesně trefil "hřebíček na hlavičku".To je současný stav českého OB.
>
>Já bych zase tak příkrý nebyl. Zkuste si v jakémkoli jiném sportu přijít na oficiální zápas nebo závod pořádaný jejich svazem s tím, že byste si to zkusili. Z tohoto úhlu pohledu je orienťák snad nejotevřenějším sportem. Poměrně dost neorienťáků se sem tam objevilo na nějakém tom závodě, pravda obvykle to byli nějací "známí známých", prostě lidi nějak spojeni s určitým klubem, kteří už doma dostali nějakou základní informaci od těch, kteří je na závody přitáhli.
>Ale konkrétně u nás v oblasti nemám pocit, že by byl nějak odháněn opravdový PŘÍCHOZÍ, který jen tak náhodou procházel okolo a chtěl by si to zkusit. Myslím, že jsme jako pořadatelé nebyli sami, kdo zkusmo na závodech vypsal kategorii pro obyvatele okolních obcí.
>Tím víc zamrzí taková nepříjemná zkušenost.

Jako opravdu neznalec věci bych se rád zeptal pro koho tedy kategorie příchozí v OB tedy opravdu je ? Jak jsem už psal mám zkušenost s běháním a děním okolo a tak když se někde vyhlašuje v rámci závodů kategorie pro příchozí startují v ní opravdu maminy co si odskočili od plotny a dětí nebo pánové co se večer v hospodě trumfovali jestli to jde vůběc uběhnout a podobně. Je pravda že v posledních letech zažívá běh vlnu popularity a příchozích je leckde více než atletů v elitní kategorii. Proto mé překvapení že v OB tzv. příchozí byli úplně jiná kategorie. Proč ale nestartují ve své kategorii a příchozí nejsou opravdu úplní neznalci z ulice ? Ten název příchozí mě tedy přijde dost zavádějící.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)