zmenšení počtu závodů v rankingu na 7 nebo 8 (doplněno výpočty a grafy)


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Jiří Jansa , posláno: 18.10.2009 18:11:52, z adresy: 78.142.140.194

Původně jsem si tento další příspěvek do seriálu "Co s těmi zpropadenými soutěžemi pro příští sezónu" nechával na konec dalšího týdne, ale nakonec jsem onemocněl, a tak jsem si alespoň zlepšil náladu počítáním rankingů a podobných věcí, tak to prezentuji již nyní.

Zmenšit počet závodů v rankingu je věčné téma, do této chvíle se spíše diskutovalo ideologicky (tedy má být OB sportem s častým závoděním a tedy více závody v rankingu, nebo má být sportem s 2-3 vrcholy sezóny a tedy méně závody v rankingu), ale nyní je třeba to posunout mimo tento rámec:

http://janzic.blogspot.com/2009/10/zredukovani-poctu-zavodu-v-rankingu-na.html

zde jsem provedl výpočty(no, ty tam nejsou, zájemcům je kdyžtak pošlu) a zveřejnil grafy, proč je ranking se 7 či 8 závody lepším ukazatelem výkonosti než současný systém. Pro 9. a 10. závod se totiž ukazuje, že pokud bychom počítali výběrové rozptyly rankingových bodů, byly by o dost větší než u zbylých výkonů (2-6). V grafech jsem pak celou situaci jednoduše demonstroval nárusty v rozdílech mezi daným výkonem a předešlým výkonem. Ještě jinak řečeno - zatímco pro 1.-7. výkon si běžci udržují stabilní rankingovou výkonost, od tohoto bodu výše už tomu tak není.

Co s tím ???

Pro příští sezónu zmenšit nominační ranking na 8 závodů. Pro ty, kterým se to zdá málo, bych pak doporučil sledovat dámský a pánský superranking - 17 závodů za 6 měsíců je opravdu pro tvrdé nátury:
kralovskyranking.blogspot.com
damskysuperranking.blogspot.com/



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)