Re: Re: vývoj rankingu v čase (2002-2009) - 10tý závod je zcela zbytečný


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jj , posláno: 21.10.2009 13:58:36, z adresy: 195.113.6.11

"Jestli to ale třeba není spíš tím, že máme různé koeficienty závodů"

těmi koeificienty a pak tím, že se dobré body dají vyběhnout na čím dál méně závodech, to určitě je, ale není v tom rozpor s tím, co píšu..

Vůbec jsi nevzal do úvahy vývoj onoho 10tého závodu v čase - za 8 let měření byly z posledních čtyř let 3 největšími rozptyly (letošek tak znamená - pro mě překvapivě - zpomalení).

To má opět několik vysvětlení i v rámci koeficientů:
1) běžci se stávají horší a proto se zmenšuje počet závodů, kdy jsou schopni běžet průměr

2) klesá počet závodů s vyššími koeficienty na jednoho - bežci jich nemají tebou zmíněných 14 ale třeba jen 10
´
Vzhledem k tomu, že se ranking používá k nasazováná na MČR, tedy jedno max dvou"etapového" závodu a nikoli k nasazování do dlouhodobé soutěže, je 8závodový ranking lepším ukazatelem výkonosti. Odpovídá reálně více tomu, o co na MČR jde.




>Jestli to ale třeba není spíš tím, že máme různé koeficienty závodů (ŽB 1.04, ŽA 1.08, MČR 1.1). Když by někdo objel za rok všechny závody s koeficientem > 1, znamenalo by to asi 14 závodů. Ne vždy se ale zadaří, jen vyjímečně jeden člověk všechno vyhraje. Takže věřím, že řadě závodníků se polovina těchto zvýhodněných závodů nepočítá prostě proto, že zaběhli tužku. A hle, jsme na čísle 7, kde se podle tvého grafu začíná projevovat "loterie". A přitom je to normální stav vycházející z podstaty věci.
>S větším počtem závodů v rankingu se tedy spíše pozná, kdo na to má, než u koho je to pouze náhodný výsledek. Deset závodů v rankingu je minimum.
>
>
>
>>tak zde jsem porovnal sm. odchylky v různých dobách (2002-2009) a ukazuje se zcela jasně, že od roku 2003 běžci (skupina 30-280) nejsou schopni mít 10tý závod dostatečně dobrý a že se to v čase zhoršuje:
>>
>>http://janzic.blogspot.com/2009/10/10ty-zavod-v-rankingu-je-nebezpecny.html
>>
>>tímhle končí jakákoli ideologická debata, 10tý závod je třeba smazat, neb jde o loterii, nutnost 9tého pak prodiskutovat.
>>
>>7 závodů v rankingu má Švédsku, 8 by mělo mít Česko !!!!
>>
>>
>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)