Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: MCR ve sprintu 2010 v kvetnu - prodejne divoke karty


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Jirka Doucha , posláno: 11.10.2009 16:42:32, z adresy: 90.176.121.70

"Čistě teoreticky by měl (při 30 nominovaných závodnících) kartu vydražit 31. v rankingu"

Ano, teoreticky by měl kartu vydražit 31. v rankingu. Ale v praxi by to dopadlo tak, že by nejvíce peněz nabídl nějaký solventní podnikatel nebo politický lídr (pokud by bylo zrovna před volbami), který by si tímto chtěl udělat reklamu. Další reklamní potenciál by tento "závodník" vytěžil, když by za zájmu médií docházel do cíle s časem něco přes hodinu. Opravdu chceš takhle degradovat MČR?




>"závodník má výkonnost srovnatelnou se závodníky, kteří se kvalifikovali standardním způsobem."
>
>u sprintu je takových závodníků 30-50, vše závisí na tom, co dělají poslední 2-3 měsíce před závodem. Vzhledem k tomu, že soutěžní komise tomu, kdo se jak připravil, rozumět nemůže - nemá dostatek informací - bude lepší vymyslet jiný - více otevřený - systém.
>
>"má předpoklady dobře se umístit na MČR"
>co znamená dobře se umístit ? je to do 10. místa ? (zde je hranice výkonosti mezi E a A běžci, Áčkaři začínají své průměry na km od 10. místa v elitě)
>
>
>Nepředpokládám, že je někdo ochoten dát 1000Kč za start na MČR, bez toho, aniž by měl šanci je získat zpět (i když pokud někdo takový je, tak by to bylo jen lepší - cenu by to vyšvihlo výš).
>
>Právě proto, že narozdíl od Ironmana není prodejná divoká karta loterií, ale porovnáváním subjektivních hodnot - touhy běžet a otipování sebe sama v daném závodě - je dražba nejlepším způsobem, jak ony subjektivní hodnoty porovnat.
>
>Čistě teoreticky by měl (při 30 nominovaných závodnících) kartu vydražit 31. v rankingu
>
>
>
>>PROKAZATELNĚ pro mně znamená, že závodník má výkonnost srovnatelnou se závodníky, kteří se kvalifikovali standardním způsobem. Z nějakého důvodu však neprošel kvalifikačním sítem, ale má předpoklady dobře se umístit na MČR.
>>
>>Myslím, že lepší systém je ten, kdy o divokých kartách rozhoduje soutěžní komise než když kritériem postupu je to, kolik je kdo ochoten investovat peněz.
>>
>>A losování startovného je něco jiného, než umožnit postup tomu, kdo nabídne více peněz.
>>
>>
>>
>>>"Kdo má prokazatelně odpovídající výkonnost a z nějakého důvodu se nekvalifikoval, může využít stávající systém přidělování divokých karet soutěžní komisí. "
>>>
>>>těžko říct, co pro Tebe znamená slovo PROKAZATELNĚ. Právě systém vydražené divoké karty toto řeší, stanovuje, že "veřejným" zájmem je, aby běžel běžec, co skončí do 10. místa (jinak přijde o svůj vklad a ten se rozdělí vítězným závodníkům). A běžci si pak sami určí, nakolik si věří a jsou ochotni položit zálohu za svůj start. Tedy mizí subjektivita soutěžní komise a nastupuje porovnávání subjektivit závodníků.
>>>
>>>
>>>"Kdo výkonnost nemá a účast si zaplatí, sice finančně přispěje svazu, ale účast takových závodníků povede k degradaci MČR."
>>>
>>>nepřispěje svazu, ale vítězným závodníkům. A nevšiml jsem si, že by byl Ironman degradován tím, že se část startovních roštů LOSUJE V LOTERII. Mnou navržený systém navíc není ani náhodným losováním, pouze má ukázat, nakolik si běžci věří.
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>>O postupu na MČR by měla rozhodovat výkonnost závodníka a nikoliv to, zda zaplatí nějakou finanční částku.
>>>>
>>>>Kdo má odpovídající výkonnost, dostane se na MČR standardním způsobem dle nějakého postupového klíče. Ten samozřejmě můžeme dále vylepšovat.
>>>>
>>>>Kdo má prokazatelně odpovídající výkonnost a z nějakého důvodu se nekvalifikoval, může využít stávající systém přidělování divokých karet soutěžní komisí.
>>>>
>>>>Kdo výkonnost nemá a účast si zaplatí, sice finančně přispěje svazu, ale účast takových závodníků povede k degradaci MČR.
>>>>
>>>>Jiné tvé návrhy ohledně MČR ve sprintu byly zajímavé, ale tohle je podle mne výstřel mimo terč.
>>>>
>>>>
>>>>>"Hloupé nápady napadají každého, ale jen moudrý člověk je nevyslovuje."
>>>>>
>>>>>budu velmi rád, když můj nápad rozcupuješ, ale argumenty, nikoli používáním klišé
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>>Hloupé nápady napadají každého, ale jen moudrý člověk je nevyslovuje.
>>>>>>
>>>>>>>hlavni napln sezony 2009 jiz skoro skoncila, a je treba se podivat vpred - na sezonu 2010 (vse je nutne delat v predstihu, neb OB je vcelku konzervativni sport a zmeny se zde tak zavadeji pomaleji).
>>>>>>>
>>>>>>>MCR ve sprintu 2010 porada pristi rok Zlin a to sice jiz v kvetnu.
>>>>>>>
>>>>>>>Co ma tohle za nasledek ?
>>>>>>>O startujicich se rozhodlo jiz letos, posunout se v rankingu jen za brezen a duben bude dost narocne, uz s tim ohledem, ze sprintovych zavodu neni dostatek.
>>>>>>>
>>>>>>>Abychom umoznili start opravdu kazdemu, kdo se na zavod zodpovedne pripravi, navrhoval bych vytvoreni pro pristi sezonu PRODEJNYCH DIVOKYCH KARET.
>>>>>>>
>>>>>>>Fungovaly by nasledovne - na MCR by byly vypsany 1-2 mista nad ramec nominace z rankingu a jinych standardnich nominaci a bezci by meli moznost si toto misto zamluvit po zaplaceni zalohy napr. 1000-1500 Kc (tato suma mi prijde vcelku dobra, clovek nemusi prodavat barak, aby mohl startovat, zaroven ale pripadny neuspech - viz dale - jiz finance pociti).
>>>>>>>
>>>>>>>Tato zaloha by se zavodnikum vracela jen v pripade, ze by skoncil do 10. mista v mistrovskem zavode, propadene penize by se rozdelili vitezum.
>>>>>>>
>>>>>>>Pokud by byl zajem vetsi nez pocet mist, probehlo by druhe kolo vyberu - mista by byla nabidnuta tem, kdo nabidnou nejvic (=nejvice si do mistrovskeho zavodu veri), at jiz ve verejne drazbe ci v obalkovem systemu.
>>>>>>>
>>>>>>>Nyni dostanu klasickou odpoved - je to mozna zajimave, ale administrativne narocne. Zde muze soutezni komise predelegovat svoji funkci v tomto pripade na me - rad se toho ujmu.
>>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)