Re: Re: MCR ve sprintu 2010 v kvetnu - prodejne divoke karty - drazba a chudy vs. bohaty


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jj , posláno: 9.10.2009 19:33:48, z adresy: 66.230.230.230

jo, internetová aukce by byla jednodušší a zamezilo by se i věčným čachrům soutěžní komise s tím, kdo a proč má divokou kartu. Jediné, s čím si nejsem jist, je datum dražby = jak daleko od závodu má být.

- pokud by dražba byla daleko před MČR (2-3 měsíce), měli by běžci čas se připravit, na druhou stranu je to kupování zajíce v pytli, což by pravděpodobně znamenalo nižší vydraženou cenu, což je nevýhodné pro zbytek běžců.

- pokud by byla těsně před MČR, mohla by se cena startovního roštu dostat příliš vysoko pro část české populace, protože každý oceňujeme určitou částku jinak

Zároveň by ale asi neměla nastat situace, že běžec vydraží rošt a pak se nakonec nominuje z rankingu (bude se používat dubnový či březnový ranking ??), čili situace těsně před závodem (14 dní) je asi lepší.


"akorát je mi líto "chudých" studentů..."
no, ve své podstatě je dražba levnější než objet 20 závodů rankingu a zajistit si postup. Při nákladu 200 Kč na závod (startovné + doprava) * 20 dostávám 4000 Kč, při dražbě karty za 1500 kč s pravděpodobností návratu např. 0,6 jsou náklady pod 600 Kč za start, což je skoro 7 krát méně.
Tedy tohle opatření je naopak zavíráním nůžek mezi bohatými a chudými orientačními běžci a bohatými a chudými kluby

a tím výpočtem mi i vychází, kam až se může dostat cena startovního místa, měla by v "ideálním případě" odpovídat oněm nákladům na nominaci skrz ranking (i když z oněch 200 Kč vydaných za každý závod bych řekl, že tak 150 Kč bude vydaných za zážitek spojený s každým závodem (vycházím z ceny nerankingových srandazávodů a dopravy na ně), 50 Kč pak dejme tomu za rankingové body ze závodu - čili bych řekl, že by vydražená cena měla být někde kolem 20*50 = 1000 Kč).


Ale to ukáže až samotná dražba...





>Naprosto skvělej nápad!!!! Akorát mám 2 doplňující návrhy...
>1) udělal bych internetovou aukci o ta volná místa a kdo dá nejvíc, tak může běžet
>2) žádné rozdělování nejlepším běžcům, ať si to rozdělí bafíci na svazu
>akorát je mi líto "chudých" studentů...




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)