Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ty Tvoje disociace


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Jiří Jansa , posláno: 17.12.2008 9:27:45, z adresy: 78.128.168.239

"chceš, aby z kteréhokoliv jednotlivého závodu byla možnost dostat se na MČR "
- ale ono to tak funguje, jen to zavísí na tom, kdo zrovna přijel, což mi nepřijde nejlepší (resp. je mi to teď už jedno, ale fér to není.

Ostatní sporty:
buď probíhají formou lig (to si myslím, že OB (a potažmo Liga Vysočiny) je v tomto ideální a osobně vůbec nechápu, proč vůbec jsou MČR jednozávodovou záležitostí, když mnohem lépe by tomu slušela nějaká série závodů).

na MČR existují kvalifikační závody (systém, kdy o mém startu v červnu na MČR rozhodují závody v září, jsem se nesetkal, resp. možná u šachů a jejich ELO ranking, ale zde to bude tím, že možnost nominace z jednotlivého závodu - partie - je zvláštní).

Osobně nechápu, proč je na MČR kvalifikace, když jsou závodníci již rozřazeni. Neříkám, ať tam běží každý (i když i to jsem navrhoval), ale ať je tedy kvalifikace otevřena co nejširšímu poli zájemců a tím se zároveň vyřeší i problém rankingu.

Zde nejde o žádné moje vítězství ale o to, aby se soutěže více otevřeli spontánímu tréninkovému úsilí a nebo aby se tedy ještě více uzavřeli s tím, že 40. místo v rankingu je už nějakým umístěním (věží se podle toho např. finále na MČR na klasice) a proto má v rankingu smysl závodit.

Současný systém, kdy si musím hlídat, zda mi to bude stačit na 200. místo, mi přijde nešťastný, když je ještě další kvalifikace.





>"nevím, proč by skladba mých závodů měla ovlivnit to, zda budu startovat na MČR"
>
>Tohle bych si v extrémním případě mohl vyložit takhle: chceš, aby z kteréhokoliv jednotlivého závodu byla možnost dostat se na MČR...
>
>Myslím, že by měl být zachován systém, kdy je závodník nucen pro účast na MČR objet určité (kvalifikační) závody. Tedy nemůže si vybrat jakékoliv.
>Co ostatní sporty - můžeš jezdit na soutěže typu "O cenu Jarky z Dolní Lhoty" a pak vyrazit na MČR?
>To, že v současném systému - využití rankingu - předem nevíš, kolik kde nabereš bodů, je poměrně nešťastné, ale dá se vcelku dobře odhadnout, "kde že ty body budou".
>
>Osobně by mě zajímalo: myslíš, že bys problematiku rankingu řešil, kdyby se na Vysočině nechaly vyběhnout lepší body a Ty bys mohl kašlat na ježdění na nároďáky? Můžeš mi odpovědět na mail. Přijde mi to tu už opravdu jako osobní válka - pustil ses do nečeho, z čeho pro Tebe nevede bez vítězství cesta zpět. Čímž se dostávám k Tvojí odpověď na Aljošův dotaz. Když Ti tak vadí příspěvky, které neobsahují argumenty a jsou pouze posměšné, netuším, proč na ně vůbec reaguješ.
>
>Honza




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)