Re: Kategorie Prichozi


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: kra-jan , posláno: 19.6.2013 9:29:31, z adresy: 89.233.150.8

Samozřejmě je to všechno jen věcí doporučení, resp. dobré vůle pořadatelů, protože naše předpisy podrobně upravují jen soutěžní kategorie, což je logické.

Myslím, že to VĚTŠINOU funguje dobře. Podle mého by se tedy měly vypisovat nesoutěžní kategorie všude, kde je to možné, a měly by umožňovat přihlásit se na místě za základní startovné. Na větších závodech by těch kategorií mělo být víc, ale neměly by se nějak striktně rozdělovat na začátečníky, příchozí a trénink; stačí, když pořadatel uvede, co může startující čekat. Jak už napsal Honza, v Sedmihoří to právě takhle bylo - takže díky. Myslím, že to ani pro pořadatele není tak hrozné, zbylé pokreslené mapy se dají použít na nějaký trénink, případně se dají naopak dokreslit další ručně - což u nesoutěžní kategorie nemůže nikomu vadit.

Určitě by se takové kategorie měly vypisovat i při mistrovstvích. Například proto, aby si mohl zaběhnout i ten, kdo se nekvalifikoval a není mu ještě 35. Každý závod má lepší atmosféru, když je tam víc lidí (diváků). Proti ovlivnění stačí, když nebudou mít žádné společné kontroly se dvěma (resp. čtyřmi) hlavními kategoriemi. Nevypsat nesoutěžní kategorie je namístě jenom tam, kde je numerus clausus, například kvůli chráněnému území.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)