Re: Re: Pravidla


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Honza Netuka , posláno: 4.4.2013 14:00:31, z adresy: 194.228.137.146

Než jsem stačil dopsat svůj příspěvek, tak se objevil ten Petrův: Jako kdybychom ho psali přes kopírák. Tak se budu ve vysvětlování opakovat. Skutečně tradiční termín MM vznikl dříve než byla klasika zařazena do ŽBm a štafety do ČPŠ.
A hlavně netřeba zevšeobecňovat letošní počasí. No tak jednou za čas je prostě zima trochu delší...


>Pokud si vzpomínám, mistrovství Moravy jednotlivců a štafet je závodem, který se do standardní skladby termínovky dostal takříkajíc "zdola" někdy kolem přelomu století. (Vybavuji si MM v Jakartovicích 2002, prosím ať mě případně doplní kdo má lepší paměť.) Jako moravské mistrovství začalo být pravidelně pořádáno plusmínus kolem půlky dubna a jako takové bylo zařazeno do skladby soutěží. Nebylo to apriori rozhodnutí soutěžní komise, že by vymyslela závod a přidělila mu termín - naopak, zařadila do pravidelného kalendáře závod v tom termínu, kdy ho pořadatelé dělali. Je to naprosto analogická situace s hradeckými štafetami.
>Je mi jasné, že je velmi těžké s klidným svědomím rozhodnout o zrušení závodů, na které se závodníci těšili a do kterých pořadatelé vložili hromadu času, peněz a úsilí. Nepřeju to nikomu a souhlasím, že to bylo rozhodnutí tvrdé, ale v tomto případě asi férové. Ale jsem toho názoru, že spílat za termín závodu soutěžní komisi v tomto případě není na místě.
>
>>
>>Bylo to tvrdé rozhodnutí zrušit závody. Bylo to rozhodnutí férové. Bylo to rozhodnutí pro závodníky.
>>Na druhou stranu můžeme polemizovat jaké je rozhodnutí soutěžní komise pravidelně plánovat závody ŽB – Morava a ČPŠ na první polovinu dubna.
>>Na závody, na které organizátoři musí připravit novou mapu, měly by mít jakžtakž kvalitní podmínky pro poctivou přípravu tratí.
>>V tomto období soutěžní komise řeší termínovku na rok 2015. Bude opět Mistrovství Moravy na začátku dubna?
>>Pořadatelé pak napíší:
>>Závod se koná i za sněhové kalamity! Ani husté sněžení a sněhová kalamita neodradí organizátory od závodů. Jen málokdy v historii se běžel závod za takto tvrdých podmínek, na přítomných 350 účastníků čeká v lese více než 30ti centimetrová vrstva nového sněhu…
>>

>>Na zimní podmínky při polemice o pořádání 1.HŽJ jsem dostal odpověď: „Nejsme přeci žádný slečinky nebo fotbalisti... „
>>Měl jsem nyní na soustředění 26 dětí mladších než deset let. Vydržely to. Proč ne. Máme Frogra, který jako málokdo zvládl "Zimní horskou výzvu" ve sněhu z Trutnova do Karlovy Studánky...
>>Toto je orientační běh. Nebo vývoj tohoto sportu jde tímto směrem?
>>Jak to, že nemáme nastavené hodnoty, kam až mohou pořadatelé jít. A co potom.
>>



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)