Re: Re: Soutezni rad a omezeni startu cizincu na MCR stafet a klubu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Bestik , posláno: 23.1.2012 10:34:30, z adresy: 81.216.183.138

Jo, to mas pravdu. Realna zjistitelnost je nizka.

Ale clovek se na to musi chapat i v ramci skandinavske mentality. Zakony, narizeni a pravidla se dodrzuji, i kdyz ti nehrozi bezprostredni postih. Severani plati parkovaci listek i kdyz ho nikdo nikdy nezkontroluje, jezdi po cestach predpisove i kdyz policajta potkas velmi zridka, kupuji si listek do MHD i kdyz revizora potkas jednou za x let, atd.

U nas by to asi fakt moc nefungovalo. I kdyz cesky narod je narodem zavistivcu a bonzaku, takze nekdo by si urcite dal tu praci, aby to prolezl a nahlasil. Vtip s chciplou kozou funguje... :-)

>Abych řekl pravdu, ani mně se švédský model, jak ho popisuješ, moc nezdá. Při dnešním počtu států IOF by v podstatě pořadatelé museli dohledávat, zda náhodou nepořádali nějaké štafety v Moldavsku nebo v Černé Hoře nebo v bůhvíjaké Sakrabónii. Což bych jim nezáviděl.
>
>Pokud správně rozumím, "muze zavodnik startovat pouze na jednom mistrovstvi stafet" v daném roce. Jako starý kartezián pak musím namítnout, že někdo může startovat ve Švédsku a později téhož roku v nějaké jiné zemi, kde třeba nejsou žádná omezení. Bude potom jeho štafeta že švédských mistrovství dodatečně vymazána?
>
>Takže bych to nechal na podmínce, že každý musí být na začátku sezóny (tj. víc než půl roku předem) zaregistrován prostřednictvím nějakého českého klubu.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)