Re: Soutezni rad a omezeni startu cizincu na MCR stafet a klubu - bojkot ČP a MČR


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 22.1.2012 13:51:54, z adresy: 96.44.163.77

já se ti Bestíku spíše divím, že se tomu divíš. Celá Evropa začíná zpívat písničky proti cizincům a chudým a zdá se, že soutěžní komise nebyla v tomto případě vyjímkou.

Jestli jsi ještě ve Švédsku, můžeš zajít na koncert kapely Charta 77, která před tím už před lety varovala - odkaz.

PS: ten švédský systém považuji taky za špatný (viz to, jak Rehns BK přišli loni o titul, co si regulérně vyběhli, jen proto že Gvildys běžel už lotyšské mistrovství, které se velikostí rovná oblastňáku) a navrhoval bych podmínku alespoň jednoho startu v kvalifikačním závodě (ČP štafet) bez ohledu na národnost či nechat bez omezení.

Jelikož rok 2012 je rokem neklidu, tak do doby než soutěžní komise zruší toto diskriminační pravidlo nenastoupím do žádného závodu Českého poháru štafet a MČR a vyzývám k tomu i ostatní slušné závodníky !


>I jako nepravnik musim konstatovat, ze novy soutezni rad (platny od 1.2.2012) je (jak uz jsem pred casem informoval predsedu CSOS R.Kamenickeho - bez odezvy) dle meho nazoru v rozporu s pravem EU a je diskriminacni - jedna se o start na MCR stafet a klubu a omezeni na pocet cizincu a jeste "buzerace" v tom, ze musi v cesku bezet nejaky pocet zavodu predem.
>
>Doporucuji si precist jeden z pripadu, ktery resil loni cesky ombudsman. Je to naprosto totozna situace a nalez v casti D mi pripada zcela jasny.
>
>Chapu, ze cilem je omezeni ucelovych jednorazovych startu svetovych spicek na zavodech, aby nejmenovanym klubum a stafetam zase treba Baptiste (i kdyz ten neni z EU...) nenatrhl prdel. Co ale nechapu je, proc sekce OB nejde cestou, ktera je overena jinde a vymysli slozite kombinace (zajimalo by me, kdo toto ustanoveni navrhnul?). Pritom by stacilo pouzit svedsky model, kde muze zavodnik startovat pouze na jednom mistrovstvi stafet kdekoliv na zemekouli. Tak by v Cechach bezeli jen ti, kteri o to maji opravdovy zajem a spekulanti by si zustali na svych nebo na tech, kde jim o neco jde.
>
>Doufam, ze se najde nejaky zainteresovany oddil (coz ja jako osoba nejsem), ktery tohle omezeni napadne a necha zrusit.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)