Re: lesní sprint na semináři v Želivě a romantismus v OB


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Petr Hrouda , posláno: 29.12.2010 15:37:22, z adresy: 147.251.34.95

Jirko, kdybys do toho nepletl romantismus (skutečnou romantiku přece poskytne jen pořádná klasika, kterou bys nejradši zrušil :o), tak s první částí tvého příspěvku stoprocentně souhlasím. Možná na rozdíl od většiny orienťáků i pořadatelů (od lokálních závodů po mistrovství světa), kteří si asi myslí že sprint = městský závod. Připomeňme si (pokud si dobře pamatuju) docela ceněný lesní sprint na MS 2004 (na rozdíl od MS 2001, kde byl vesměs hodnocen jako stupidní) - zkrátka pokud se postaví v dobrém lesním terénu (detaily, skalní nevyjímaje) dobrá sprintová trať, rád si ji zaběhnu, rozhodně radši než v městské zástavbě nebo jednoduchém parku alá Opava 2007.
Co je bohužel nevhodné, je použití některých prvků ze sprintového klíče pro lesní mapy (třeba šedivé pěšiny), ale to by bylo zase na delší diskuzi - samostatnou disciplínu bych ale kvůli tomu z lesního sprintu nedělal, spíš dát možnost volby ISOM/ISSOM pro zpracování daného prostoru.


>prohlédl jsem si prezentaci Tomáše Leštínského - hledání panenských prostorů pro OB - a na jednom slidu je tam mapa z Czech 5 Days - jmenovitě pro E4 s názvem Ve Skalách - a uvedeno, že daný terén není vhodný pro sprint.
>
>Doufám, že toto z přednášky potenciální pořadatelé nevzali vážně, neb skalní terén je samozřejmě pro lesní sprint více než vhodný (v žebříčku jsem si tenhle závod dal do letošního TOP 3).
>
>škoda jen, že soutěžní komise neustanovila lesní sprint jako samostatnou disciplínu, takhle bude vznikat nejen česká klasika - úředně je něco nějak napsáno, ale ti se zdravým rozumem si to budou dělat po svém
>
>
>když jsem si na webu české reprezentace před dobou přečetl:
>"- povídání na téma "Kvalitativní charakteristiky tréninkové fáze" a "Jak zvýšit efekt mapového tréninku" představení návrhu interaktivního formuláře, který by měl po dopracování sloužit jako nástroj pro systematický rozvoj strukturovaného závodního myšlení"
>
>jen jsem si potvrdil, že současné disciplíny vůbec nesplňují požadavek na romantismus (trochu mi současná kvantifikace tréninku a výkonu připomíná rozbor básně ve filmu "Dead poets society") a je tak dvakrát smutné, že se na oficiálním svazovém semináři v Želivě pořadatelům povídá, ať poslední zbytek romantismu v OB - lesní sprint - nepořádají




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)