Re: vstřícnost obhana k neregistrovaným závodníků


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: KLádin , posláno: 5.2.2010 20:34:24, z adresy: 90.180.192.133

Ahoj Honzo, Libore, Petře a další...

k systému OB Haná bych si dovolil také pár připomínek.
Za prvé: Míra Chmelař udělal spoustu práce, kterou tu nechci kritizovat, ale tady musím souhlasit s Krámem. OB Haná je opravdu dosti uživatelsky nepřívětivá. Já dělám v oddíle přihlášky na LOB, a tak jsem si chtěl letos ušetřit práci a udělat automatický přihláškový systém. Sám vlastní ale nezvládnu, tak jsem se nakonec rozhodl využít OB Haná, ale dost jsem se toho bál a nebyl si jist jestli to všichni členové zvládnou. Nakonec to funguje (Škorpila a mámu přihlašuju já a ostatní jsou buď dostatečně schopní v IT nebo mají příbuzného, který je hlásí), ale ve větších oddílech to může být problém. Dokáži si představit spoustu zlepšení a zjednodušení, která by tomu určitě pomohli.

Druhá věc je čistě technická: občas se mi stává při práci v systému pro LOB, že při zadání příkazu "zpět" mi to skočí do systému OB a já se musím odhlásit a přihlásit znova do LOB. Takže by bylo dobrý nějak oddělit ty domény.

KL.

>
>Ahoj Libore, myslím, že nepřeháním. Pro pořádek opakuju, že nežádám, aby se prostřednictvím systému mohli hlásit neregistrovaní. Jde o to odbourat všechny ZBYTEČNOSTI, aby noví zájemci nemuseli přemýšlet "trochu víc". Tady pokud nemá systém sloužit jako filtr - test jejich inteligence - :) . Je to tedy nutnost, ne nějaká kosmetická úprava. Snažil jsem se na to upozorňovat už dřív, ale jakmile se stal systém povinným, je to ještě naléhavější.
>
>Je třeba se do situace nového zájemce umět vžít. V každém rozpise je v odstavci Přihlášky odkaz na systém jako první, přičemž tam zpravidla není upozornění, že je jen pro registrované. Takže neznalý člověk klikne, a pokud v systému neuspěje, už se zpátky k rozpisu nevrátí. E-mailovou adresu by sice mohl najít i v systému, jenže neví, že tam je, neví, kde ji má hledat, a když už ji najde, neví, že se přes ni může hlásit na závod. Není to dostatečná hrůza?
>
>Přitom řešení nemůže být problém, stačí se podívat na:
>http://www.orienteeringonline.net/
>Je možné jistě namítnout, že hanácký systém má nějaké "fičůryje" navíc, ale pak by bylo třeba prokázat, že jsou opravdu potřebné, a ani v takovém případě nemůžou odůvodnit tu spoustu zbytečných mezikroků a zbytečných stránek.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)