Re: Re: Megaranking 2009 - nejporovnatelnější žebříček OB všech dob


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: j , posláno: 19.11.2009 22:47:58, z adresy: 208.53.170.51

přiznám se, že jsem cestou vlakem domů nelenil, a opět jsem se zabavil rankingem - tentokrát jsem porovnával vývoj rankingových koeficientů na konci sezóny pro ranking s 10ti závody a pro ranking s 8 závody (bez přepočítávání získaných bodů ze závodů, tedy body ze závodů jsou stejné, akorát rank. koeficient závodníka není dán 10ti závody ale jen 8). Skupinou závodníků tentokrát byla skupina na 15. - 210. místě.

Jsou to celkem zajímavé věci, však se podívejte sem:

http://view.samurajdata.se/psview.php?id=ec48591c&page=1

jsou roky, kdy je z hlediska bodů takřka jedno, kolik závodů se bere, a rank. koeficienty jsou skoro stejné pro 8 i 10 závodů, a pak jsou roky, kdy je ten rozdíl propastný.
Nejhorším rokem z tohoto směru byl rok 2009 (jakési shrnutí tohoto faktu je na daných webových stranách na straně 8), kdy se zdá, že se ranking utrhl z řetězu a koeficienty závodníků při 10ti závodech míří dolů (zde určitě je vliv Bestíkem zmíněných koeficientů závodů). Zaspekuluju-li si, řekl bych, že to bude mít do dalších sezón devastační účinky, kdy díky tomu, že klesá počet dobrých závodníků jezdící na obl. závody, budou koeficenty závodníků dále klesat a čím dál více se uzavřou národní soutěže.


více těchto jednoduchých analýz již asi není třeba, více se dle mě dá poznat jen, kdyby se přepočítavali bodové zisky ze závodů pro různé koeficienty (pro různá množství závodů).


I tak si ale už nyní myslím, že u rankingu dojde na proroctví Black Eyed Peas z jejich posledního alba:
"Get ready for the showndown,
it´s going down now."





>Luxusní práce!!!
>
>Ale pořád ještě k dokonalosti chybí spočítat Absolutní Ultraranking, kdy se závodníkovi započítávají veškeré absolvované rankingové závody ve vlastním životě i ve všech nade vší pochybnost prokazatelných reinkarnacích.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)