Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megaranking 2009 - další výpočty nevhodnosti 10ti závodů v rankingu


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jj , posláno: 18.11.2009 18:32:10, z adresy: 147.32.127.213

"Ale to je koneckoncu uplne jedno, protoze ti nejlepsi jsou tam, kde maji byt, tj. vepredu."

to bude platit ve skoro každém systému soutěží, v systému s 8 závody dokonce lépe než v systému s 10ti.

ale já zde celou dobu ukazuji, že používat jenom ranking je chyba, už jen proto, jak je zkreslený, jak se v tom všechno míchá a vyznat se v tom dost dobře nejde.
Ranking dělá tlusté čáry mezi závodníky tam, kde takové čáry vůbec být nemohou - např. u MČR ve sprintu nasazovat podle rankingu je neštěstím a tato disciplína tím trpí.

Systém divokých karet rovněž nefunguje, řekl bych, že soutěžní komise závodníky vůbec nesleduje a rozděluje to podle náhody - jednou dáme, jednou ne, však ono to nějak dopadne.


celý problém se soutěžemi by se dal vyřešit dražbou divokých karet na všechna MČR. MČR by se tak otevřelo pro každého, naopak do dlouhodobé soutěže Český pohár by se nasazovalo podle jiné dlouhodobé soutěže - rankingu.



>Zmen bylo vice, na to je treba si projit zpetne vsechny provadeci pokyny, kde je vzdy uveden rankingovy koeficient zavodu na dany rok. Priklad:
>- MCR DT mivalo koeficient jako ZA (1.08) - do roku 2008 vcetne
>- semifinale MCR kratka a klasika mela koeficient 1.00 - do roku 2003 vcetne
>- finale MCR kratka a klasika mela vsechna "pralesni" finale koeficient jako A = 1.10 - do roku 2006 vcetne
>- a mozna neco dalsiho, co si nepamatuju
>
>Z toho mi vyplyva, ze od roku 2003 body musi jednoduse klesat uz jenom proto, ze se postupne snizuji koeficienty (at uz celkove nebo u jednotlivych zavodu)...
>
>Ale to je koneckoncu uplne jedno, protoze ti nejlepsi jsou tam, kde maji byt, tj. vepredu.
>
>Kdysi, kdyz v MTBO presli z poharoveho bodovani na zebricek (system ZA) a nekdo po sezone spocetl vysledky v obou systemech, tak stejne prisli na to, ze vysledky jsou temer stejne. A stejne to je pri zavedeni rankingu nebo jakehokoliv dalsiho systemu. Kdo je dobry, ten bude na spici vzdy. :-)
>
>
>
>>Pokud jsem to správně pochopil, tak změna koeficientů proběhla před touto sezónou. Tedy údaje pro 2002-2008 jsou pak v pořádku, a jediný graf, který nehraje, je ten první a poslední graf v první várce, což jsem ale ve svém posledním příspěvku rozšířil i o ony roky 2003-2008.
>>
>>Rankologie je o hledání pravdy a spravedlnosti v nespravedlivém světě rankingu.
>>
>>
>>>Nerespektujes zakladni pravidla statistiky. Tezko muzes srovnavat mezi sebou soucty bodu z let, kdy byly ruzne koeficienty zavodu... To bys mohl udelat v pripade, pokud bys vsechny stare rankingy prepocetl tak, aby mely nejen stejny vzorec (ten je od roku 2002), ale i stejne koeficienty...
>>>
>>>Jakozto rankologovi ti to urcite nezabere moc casu.... :)
>>>
>>>PS. Je rankologie stejne jako scientologie nabozenstvim? Nebo snad sektou? Je Jiri Jansa veleknezem? A co Jan Tleskac?
>>>
>>>
>>>
>>>>jsem rád, že jsi se za ten rok a půl změnil, a místo posmívání se závodníkovi, co chce běžet v televizi, jsi se stal dalším z potenciálních rankologů, tedy vědců, věnujících veškerý svůj volný čas výpočtům a predikci výsledků na základě českého rankingu.
>>>>
>>>>Abych nejen Tvůj zájem podpořil, spočetl jsem další důkazy rozkladu 10ti závodového rankingu:
>>>>- poklesy koeficientů u závodníků
>>>>- pokles průměrně vyběhnutých bodů ze závodu
>>>>- porovnání pro roky 2002 a 2009 pro jednotlivé skupiny závodníků
>>>>
>>>>http://janzic.blogspot.com/2009/11/dalsi-vypocty-pro-ranking.html
>>>>
>>>>Verdikt je jasný - snížit nominační ranking na 8 závodů.
>>>>
>>>>
>>>>O tomto vikendu probehne dalsi sezeni soutezni komise, držím palečky, at zvitezi progresivni kridlo a inovace pred dogmatickým konzervativismem.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>>Luxusní práce!!!
>>>>>
>>>>>Ale pořád ještě k dokonalosti chybí spočítat Absolutní Ultraranking, kdy se závodníkovi započítávají veškeré absolvované rankingové závody ve vlastním životě i ve všech nade vší pochybnost prokazatelných reinkarnacích.
>>>>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)