Re: Re: Re: Re: Re: 1 druh závislosti


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: ZLH7001 , posláno: 12.4.2009 14:31:28, z adresy: 88.101.222.214

Děkuji za nevyžádanou připomínku studentských let.
Tehdy jsem měl se společenskými vědami a společenskými vědci jeden velký problém. Já si totiž myslím (a společenští vědci mi to nevymluvili), že svět není černobílý a že tisíc lidí znamená tisíc různých názorů a pohledů na věc. (To bude asi ten můj nihilismus a postmoderní relativismus, za který bych měl být nejméně na rok potrestán soutěžní komisí - už se těším na disciplinárku.)
Kdežto společenští vědci (tak jak jsem je poznal) museli všechno narvat do ucelených teorií, které opatřili názvem "-ismus" a pak si ty teorie navzájem vyvraceli s pyšným pocitem, že vědí něco, o čem plebs nemá ani tušení.
Prostě, pro člověka, který uvažuje v definicích, kategoriích, teoriích ..., je věta "A proto člověk, který má rád orientační běh jako sport, nepřemýšlí nad tím, zda mají na mistrovstvích startovat ti nejlepší, zda má být brán maximální důraz na spravedlnost, zda mají disciplíny odpovídat definicím, vychází to totiž ze samotné podstaty jeho bytí." asi skvělá. Ale pro člověka, který uvažuje hlavou je to peetchovina na entou.
PS: Omlouvám se společenským vědcům (znám takové), kteří k uvažování používají hlavu.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)