Re: Re: Re: Re: Re: je to marný, tahle diskuze už tu byla a nic se nezměnilo


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: omegayes , posláno: 24.3.2009 19:38:11, z adresy: 195.22.51.203

Orientační běh je naprosto ovládnut soutěžním nihilismem - na závody jezdí lidi, které to vlastně vůbec nebaví, otráveně se potácejí po shromaždištích, protože nevědí jestli je závod důležitý nebo ne - nevědí jestli vůbec mají do lesa vyrazit. Prostě "blbá nálada". A když už do toho lesa vyrazí, tak bez sebemenšího nadšení tupě sbírají kontroly, místo aby kontrolu razili s euforickým pocitem střelce gólu a na následující kontrolu vyráželi jako dravec za kořistí. Bohužel, díky jejich omezenosti o tomto svém žalostném stavu ani nevědí a netuší, že právě díky tomu klesá počet a úroveň závodníků (a že podstatně lepší je to třeba v hokeji nebo ve fotbale). Kdyby však (díky mesiášskému úsilí Jiřího Jansy) prozřeli, shromaždiště by se zaplnila spoustou nadšených závodníků, kteří by svůj život zasvětili pilnému tréninku a pravidelnému sledování svého posunu v ideálním žebříčku (mezi všemi sporty jediném, který by naprosto eliminoval všechna možná zkreslení). A ruku v ruce se zvyšováním úrovně současných závodníků by také výrazně stoupal počet orientačních běžců.
Dovolil jsem si shrnout tvou myšlenkovou konstrukci, které se neustále držíš ...
... a sorry, pořád mi připadá naprosto chorá a argumentačně neobhajitelná. Takže třeba já jsem se v podstatě ani nedostal k diskuzi nad navrhovanými změnami a jenom jsem opakovaně (a přiznávám, že zbytečně) reagoval na tvůj bohémský přístup k faktům a "vyzobávání" jevů (anebo dokonce tvorbě smyšlenek) tak, aby to vyhovovalo tvým hypotézám.
Kdybys pozorně četl mou minulou reakci, tak by tě možná napadlo, že směřovala právě tímto směrem.
PS: Jestli chceš v souvislosti s orienťákem léčit u někoho "blbou náladu", začni prosím tě u sebe.

>pokud považuješ to, že jsem se pokusil pár běžců vyléčit z jejich nihilismu a zbavit tak OB "blbé nálady", za chybu, tak máme další kamínek do mozaiky důvodů zdejších svárů.
>>No, tak to jsi asi někde udělal chybu.
>>
>>>A bohužel se na ně při mém nekonečném vysvětlování, že orientační běh je sport a nikoli taškařice pro malé nezbedníky, nedostalo.>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)