Re: Re: Re: Re: Re: Re: je to marný, tahle diskuze už tu byla a nic se nezměnilo


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Alfano , posláno: 24.3.2009 21:17:41, z adresy: 78.128.169.169

dobře, uvedl bych tedy uvedl pár fenoménů, které charakterizují "blbou náladu" v OB hnutí:

1) zpochybňování toho, že na MČR v jakékoli disciplíně mají běžet nejlepší závodníci s nejlepší formou v daném obodobí (už tohle zpochybňování je tak nebezpečný fenomén v OB hnutí, že by se to dalo prohlásit za konec sportu,, i v hokejbalové lize u nás na sídlišti jsme měli větší úctu ke spravedlnosti,výsledkům a férovému soutěžení a to jsme neměli nad sebou žádný svaz)

2) klesající účast závodníků na soutěžních závodech, jejich přechod do závodního undergroundu

3) neochota závodníků si za závodění řádně zaplatit (viz můj návrh na zavedení poplatku za fungující ranking)

4) klesající úroveň závodníků napříč všemi kategoriemi

5) řešení malicherností na úkor těch opravdu podstatných věcí - tedy že soutěže nefungují správně (na MČR si běžci jezdí vybíhat body nikoli závodit, nároďáky paběrkují, atd. atd.) - a že to opravdu problém je

6) volná kategorie

Tohle všechno vede k rozvoji soutěžního nihilismu, člověk je do něj OB společností doslova natlačen.

U závodníků pak tyto všechny fenomény vedou ke:
1) sklonům k alkoholismu a destruktivní činnosti
2) ukončení závodění
3) přechodu mezi lenivou soutěžní lůzu

To, že je obroda nutná, je tedy více než zřejmé.

Stejně jako Jan Švejnar nabídl svoji vizi celé České Republice, nabídl jsem ji já OB hnutí. Nyní je již jen na něm, jak se s ní vypořádá.


>Orientační běh je naprosto ovládnut soutěžním nihilismem - na závody jezdí lidi, které to vlastně vůbec nebaví, otráveně se potácejí po shromaždištích, protože nevědí jestli je závod důležitý nebo ne - nevědí jestli vůbec mají do lesa vyrazit. Prostě "blbá nálada". A když už do toho lesa vyrazí, tak bez sebemenšího nadšení tupě sbírají kontroly, místo aby kontrolu razili s euforickým pocitem střelce gólu a na následující kontrolu vyráželi jako dravec za kořistí. Bohužel, díky jejich omezenosti o tomto svém žalostném stavu ani nevědí a netuší, že právě díky tomu klesá počet a úroveň závodníků (a že podstatně lepší je to třeba v hokeji nebo ve fotbale). Kdyby však (díky mesiášskému úsilí Jiřího Jansy) prozřeli, shromaždiště by se zaplnila spoustou nadšených závodníků, kteří by svůj život zasvětili pilnému tréninku a pravidelnému sledování svého posunu v ideálním žebříčku (mezi všemi sporty jediném, který by naprosto eliminoval všechna možná zkreslení). A ruku v ruce se zvyšováním úrovně současných závodníků by také výrazně stoupal počet orientačních běžců.
>Dovolil jsem si shrnout tvou myšlenkovou konstrukci, které se neustále držíš ...
>... a sorry, pořád mi připadá naprosto chorá a argumentačně neobhajitelná. Takže třeba já jsem se v podstatě ani nedostal k diskuzi nad navrhovanými změnami a jenom jsem opakovaně (a přiznávám, že zbytečně) reagoval na tvůj bohémský přístup k faktům a "vyzobávání" jevů (anebo dokonce tvorbě smyšlenek) tak, aby to vyhovovalo tvým hypotézám.
>Kdybys pozorně četl mou minulou reakci, tak by tě možná napadlo, že směřovala právě tímto směrem.
>PS: Jestli chceš v souvislosti s orienťákem léčit u někoho "blbou náladu", začni prosím tě u sebe.
>
>>pokud považuješ to, že jsem se pokusil pár běžců vyléčit z jejich nihilismu a zbavit tak OB "blbé nálady", za chybu, tak máme další kamínek do mozaiky důvodů zdejších svárů.
>>>No, tak to jsi asi někde udělal chybu.
>>>
>>>>A bohužel se na ně při mém nekonečném vysvětlování, že orientační běh je sport a nikoli taškařice pro malé nezbedníky, nedostalo.>
>>>
>>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)