Re: Re: Reflexy na MČR NOB


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Bestik , posláno: 30.4.2015 15:59:54, z adresy: 193.234.247.50

Proc vsichni predpokladaji, ze kontroly jsou videt ze 100 metru? Cela debata o reflexech neni o tom, jestli reflex jde nebo nejde videt, ale o tom, kde jsou postavene kontroly. Na severu se reflexy pouzivaji a muzu vam garantovat, ze spolehat se na to, ze kontrolu v kolecku uvidim, je dost spatna taktika... Koneckoncu za tyden si to muzete vyzkouset na 10mile.

Pokud cesky stavitel pouziva rohy pasek, hustniku, vrcholy kupek v cistem lese a podobne kontroly, tak mu seberte tridu a najdete nejakeho jineho.

Kdyz se postavi ferovy zavod na kontroly, ktere jsou pro reflexy vhodne, tak nevidim zadny duvod, proc by tam nemely byt. Hledat spadly lampion nekde na zemi je v noci prima zabava. Reflexni valecek je jen ekvivalentem vyrazneho oranzovobileho lampionu ve dne.

Myslim, ze me nemuze nikdo podezrivat z toho, ze bych preferoval lehke kontroly a trate. Rocne odbeham tak 30-40 nocnich OB treninku a zavodu.

To samozrejme nic nemeni na tom, ze pro trenink jsou lepsi kontroly bez reflexu. Cim tezsi, tim lip. :-)

Co by se melo zacit regulovat je naopak sila svetel. Ne proto, ze je OB jednodussi, ale proto, ze to je nebezpecne pro ostatni. Kdyz mi v protismeru pri zavode nekdo posviti svetlem s 5500 lumeny (aktualni model LedX) do oci, tak to muze skoncit poskozenim zraku... Za 2-3 roky budeme nekde na 10 000 lumenu...

>Jsem jednoznačným odpůrcem reflexů. Dohledávka s reflexem dnes spočívá v doběhnutí do kolečka (nezdřídka azimutem) se snahou si reflex nasvítit, není to škoda? Je to vůbec orienťák?
>Naopak mi přijde, že reflexy zvýhodňují závodníky s lepšími světly, kteří si reflex nasvítí z větší dálky.
>Určitě by se ne/použití mělo standardizovat.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)