Re: Re: Reflexy na MČR NOB


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: xOB , posláno: 20.4.2015 8:56:07, z adresy: 90.183.163.98

Hmm, ja to vidim obracene. Kdyz je reflex tak kontrola sviti vic nez ve dne. Kdyz neni, tak rozhodne nerozeznam na dalku 20 metru, ze zavodnik razi kontrolu nebo jen pribrzdil a mapuje.
Nocaky jsem prestal behat prave kvuli reflexum :-(


>Ahoj,
>díváš se na to dost zjednodušeně. Mně to také s reflexy přijde férovější - představ si, že jdeš do dohledávky, na kontrole nejsou reflexy a zrovna ji někdo razí. To ti tu dohledávku dost usnadní, ne? Pokud tam jsou reflexy rozdíl mezi složitostí dohledávky kontroly, kde někdo je a není se o něco zmenší, tzn. v tomhle smyslu je to férovější. To jestli budou kontroly svítit na celý les, je záležitostí pro stavitele, aby volil umístění kontrol tak, aby se tak nedělo.
>
>Pally
>
>
>>Tak letošní noční se opět jako loni běží s reflexy, předtím dva roky bez. To se to stále bude každý rok nechávat na pořadateli, zda se mu chce nebo nechce, zda "je příznivcem reflexů", či si "závodník na posledních metrech kontrolu zaslouží vidět"?
>>
>>Rád bych tu rozvířil stojaté vody BENu a nadhodil diskuzi na toto téma.
>>
>>Jsem jednoznačným odpůrcem reflexů. Své první dvě mistrovství jsem běžel na těch MČR bez reflexů (dokonce ještě se starou žlutě svítící Silvou) a zdárně jsem je obě dokončil (5. + 2. místo), takže jsem nechápal ty stěžující si jedince, o co jim jde.
>>
>> Nechápu, jak může stavitel trati tvrdit, že závod "bude férovější", když se NOB omezí na "naběhni do kolečka a házej hlavou ze strany na stranu". Proč by ta kontrola měla na 50 m svítit?
>>
>>Dalším argumentem je fakt, že většina závodníků mistrovských kategorií již dnes vlastní výkonná světla (např. Magicshine) a reflexy vnímám jako zbytečný přežitek z dob, kdy většina lidí běhala se starými slabými Silvami.
>>
>>Na závěr se teda ptám: K čemu tam ty reflexy jsou?
>>Budu rád za jakoukoli reakci/komentář/vyjádření a doufám, že výsledek této diskuse se stane podnětem pro změnu znění bodu 17. 3 Pravidel OB či jiného oficiálního dokumentu.
>>Díky



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)