Re: SI 11


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Martin , posláno: 25.10.2012 22:42:32, z adresy: 80.188.114.188

>V ramci kvanta spamu mi v poste pristalo i neco od SportIdentu. Sice je jejich web tragicky, neumi jinak nez nemecky a pani, co posilala spam, tam rovnou mrskla odkaz na neexistujici stranku (takze tech rezervaci bude mit fakt kopu), ovsem zaujala me jedna vec.
>
>Pisou o SI cipu rady 11, ktery umi po orazeni blikat (ma baterku), takze clovek vidi, jestli fakt orazil (kdyz necumi na krabicku). Mel uz nekdo moznost to videt a vyzkouset v realu?

Já jsem to nezaregistroval (ani nejsem ten, kdo sleduje trendy), nicméně pokud je to tak jak píšeš - čip sám o sobě obsahuje "baterku" a "bliká" je to podle mé soukromé zkušenosti obecně na škodu věci. Čím víc pseudofunkcionalit, tím vyšší pravděpodobnost technického selhání. Ať už z hlediska výměny baterky, kde musí být nějaký otvor kterým se baterie mění/nabíjí(jak?), který musí být chráněn proti vlivům prostředí, propojení po zápisu do paměti na promítnutí na LEDku%display atd. Předpokládám, že záznamový čip je pasivní... Pak je věc pravidel - jednotka blikne a pípne - jinak náhradní ražení - to se změní a bude hrát roli nějaký signál na čipu? Dále - pro potřeby rogaingu, jak psal Sosna, je podle mne snad jediným přínosem rozšíření počtu záznamů; ať problém z WRC, startovat s SI5 byl od závodníka chybou, na kterou byl upozorněn. Tojnárek by mohl mluvit o SI5 na MČR Hvězdov, kde vznikl problém s přenosem času 12hrs/24hrs. Na WRC pokud vím problém již nebyly. Jako vlastník starší verze čipu musím konstatovat, že je pro mne neekonomické investovat pravidelně do nové verze čipu v případě, že se účastním oblasťáků se starým čipem; levnější je si cca 5x za rok novější čip za pár korun půjčit... tj. outsourcing. Stejně tak asi v ČR nebudeme mít na neustálou obnovu krabiček a dalšího příslušenství... protože na to nebudou peníze. Osobně bych nepřistupoval na tlaky dodavatele na migrace na novou verzi v situaci, kdy současná řešení víceméně vyhovují. Toto v IT nedělá nikdo rozumný...
nov>



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)