Re: Re: SI 11


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: Sosna , posláno: 25.10.2012 20:07:13, z adresy: 86.49.84.4

No já byl zvyklý vždycky koukat na web sportident.de a tam bylo přehledně vše a v angličtině. Ještě v době našich závodů na konci září jsem si tam stahoval sw na upgrade krabiček. Teď je tam nově přesměrování na sportident.com a je to opravdu zatím nepřehledné.

Čip SI 11 se jeví progresivní nejen kvůli displeji, ale i kvůli 128 záznamů kontrol - to pokud pořádáte MS v rogainingu a vítězům hrozilo překročit kapacitu SI6 - 64 kontrol. Nakonec to probrečela jedna mladá Ruska, co si nechtěla půjčit čip SI6 a běžela s SI5 (35 kontrol).

Displej na čipu (který má konkurenční emit už dávno)je tam hlavně proto, že i sportident zavádí nové druhy krabiček - kontrol. Přímo revolučním počinem je totiž připravovaná (podle HSH zatím dost drahá a tedy v ČR zřejmě trochu neprodejná) verze krabiček BSF11, která umožňuje oražení ve 2 modech Kontrola a Maják (podle naprogramování). První je dotyk čipem (zřejmě i stávajícím) resp. přiložením čipu do vzdálenosti 3 cm. Tady byl emit napřed a na veteraniádě ve Finsku 2007 skutečně stačilo se jen přiblížit k vyčítací jednotce a už jsem byl pobídnut ať nezdržuji a jdu k tiskárně. V módu kontrola by však mělo dojít ke klasickému pípnutí a bliknutí. Tento mód má být perspektivní pro LOB a MTBO. Mód Maják ale vyžaduje displej, protože kontrola nepípá a nebliká a proto je nutné kontrolovat oražení přes displej. Dosah pro čip SI 11 se uvádí pak až 120 cm u SPORTident-Active Card SIAC1 jen 60 cm. To si závodník nemusí kontroly ani všimnout, jen mu naskočí na displeji.

Emise nových čipů u sportidentu dost často vyžadovala upgrade firmware krabiček případně vyřazení starších typů (dnes nejde používat typy bez displeje a se starými baterkami). Nevím jak to bude s kompatibilitou pro čip SI11.



Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)