Re: Kecy...


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 20.11.2010 20:40:32, z adresy: 62.240.183.85

to závisí na tom, co je myšleno pod pojmem "z voleje". Pokud se podíváš na letošní výsledky ČP závodů na middlu, tak 1 závod tuším vyhrál Tomáš Udržal, Luboš Matějů byl 3. či Martin Janata 4., Martin Henych tuším 5tej, a to bych neřekl, že budou nijak zvlášť trénující běžci (alespoň Luboš Matějů se mi zdál při MČR štafet už pomalej). Čili na české scéně lze udělat dobrý výsledek i s minimem tréninku a investic po jeho efektivizaci.

Výsledky na ČP klasice jsou pak čistě funkcí kilometráže v tréninkovém deníku.


na světové scéně je pak asi těžké zaběhnout middle, jelikož se musí investovat do pobytů při soustředěních v těžkém terénu (i když letos byl middle v relativně lehkém terénu a přesto v prvních 10ti nejsou žádní hobby běžci), a z toho důvodu je nejlevnější na přípravu sprint (a když se podíváš do výsledkových listin, tak tam vždycky najdeš vpředu nějaké skoro juniory či běžce z malých O-států, co to zaběhli "z voleje").

škoda jen, že tam (a platí i pro ČR) ještě není přidán závod v lesním sprintu, jelikož mít pěkný běžecký krok na asfalt ne každého baví a kdyby tedy byl i závod s převahou běhu v terénu s těžkými dohledávkami, pak by byla nejspravedlivější disciplína na světě)


klasika je pak již jen pro profi či skoro profi sportovce, to sledujou už jen blázni



>Možná by bylo fakt lepší abys v těch 70. a 80. letech žil, než tady pindat jak byl orienťák upředňostnovaný sport. Hledat argumenty na ministerstvu zbytečnosti... (Čumím na něj ve dne v noci, takže mi tvé argumenty až nesedí)
>
>Komická je i tvá představa, že na middle se dá na rozdíl od klasiky zaběhnout z voleje a bez peněz na přípravu. Ale ty si v době klasické klasiky nežil, takže nepochopíš, že to až takový rozdíl není. Podmínky byly vždycky víceméně amaterské.




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)