Re: Re: Re: Kecy...


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jiří jansa , posláno: 21.11.2010 12:12:00, z adresy: 62.240.183.85

současná definice lesního sprintu není žádná (poslal jsem soutěžní komisi návrh na její doplnění), městský sprint (kterému je definice šita na míru) má s lesním sprintem společnou jen délku zátěže.

oproti middlu má lesní sprint dle mého dodefinování výhodu v:
- délce zátěže
- nenutnosti příliš cestování kvůli tréninku (čím podrobnější měřítko, tím menší generalizace a tím menší role rutiny (ne nadarmo běžec ve skandinávii nejprve je schopen se Seveřany soutěžit ve sprintech)
- zábavnosti


nevýhodu pak má ve vlivu náhody na výsledek (zašité kontroly, nepřesnosti v mapě), což se dá vyřešit větším startovním intervalem či použitím motýlka

ale navíc čím je mapa přesnější (podrobnější), tím je dohledávka férovější a tudíž vliv ostatních běžců menší, letos třeba proběhl pěkný skalní sprint při Czech 5 Days a díky použití měřítka 1:3000 to byl férový závod, kde se ke všemu dalo domapovat z mapy a ne tipováním.


jinak tratí jsem v životě moc nepostavil, z rankingových závodů jen loňské noční při HSH Vysočina cupu, který se všem až na Petra Bořánka (který si stěžoval, že to vedlo moc hustníky a podrostem), líbily.




>Opravím tvůj názor na Sprint. - Kontroly nemají být zašité právě vzhledem k charakteru této disciplýny. Jaképak těžké dohledávky ve sprintu? Vždyť sprin má být hlavně o volbě postupů ve velké rychlosti v podrobné mapě. (Zašitými kontrolami můžeš právě zvýhodnit závodníky, kteří už uvidí právě před nimi dohledávající běžce. Uvědom si jaké jsou startovní intervaly, jaká je podrobnost mapy a taky jak je stanovený směrný čas pro vítěze!)
>Podle toho co na Benu prezentuješ se mi nějak nezdá, že by jsi vůbec někdy nějaký závod, ať je to sprint, midle či klasika, postavil. Doporučuji Ti to zkusit a sám uvidíš reakce těch, které na tebou postavené tratě vyšleš.To by ti mohlo otevřít oči a trochu poopravit tvůj současný pohled.
>(Můžeš začít od tréninkových závodů pak pro školy, pro veřejnost a dále už pokračovat se stavbou tratí pro oblast no a třeba se ti zadaří stavět tratě i na republikových závodech. Poznáš pak sám, že když to má být kvalita tak je to pěkná dřina pro stavitele natož pak pro pořadatele)




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)