Re: Re: Re: místní démon už se dostal na behy.cz


[ Odepsat ] [ Související příspěvky ] [ BEN - Bestíkovy noviny ]

 

NORD Service - velkoplošný tisk, digitální tisk

 


Autor: jj , posláno: 1.7.2010 9:14:09, z adresy: 62.240.183.85

ale jinak mě ještě k tomuto tématu napadlo, že porovnávání staticky podle časů je víceméně nepodstatné, protože nevidíme-li, kolik tréninkové námahy kdo na jaký čas vynaložil, jsou nám absolutní časy k ničemu

hezky to bylo vidět v jednom dokumentu, kde porovnávali britskou mládež (dejme tomu 10-14 let) s mládeží keňskou (10-14). Bez jakéhokoli tréninku byla ta britská mládež lepší, ale po měsíční tréninkové kůře pro obě skupiny, se keňská mládež zlepšila výrazně rychleji (pravděpodobně nejí tolik octových čipsů) než mladí britové.

Pracovně jsem si to nazval "objevování potenciálu"




>Upřímně řečeno, já kdybych udělal výsledek jako jj, tak bych to odběhl třeba v podvlíkačkách z první republiky a s gumovým slonem na hlavě.
>Ale vážně, zbytečně se zabýváme prkotinami. Vždyť šlo o výborný běžecký výkon, nebo ne? Ví snad někdo, v čem běžel Losman maratón v Římě za 2:28, co měl na sobě Mrázek, když dal tři kiláky za devět minut a co nosí Kamila Gregorová, když rozdílem třídy vyhrává na přespolácích?
>A co takhle nosíme my na naše závody? To by se asi atleti tuplem potrhali smíchy. Na zádech klokany, zajíce, mloky, želvy a další havěť. Někteří otrhaní jak z fronty, jiní jako kašpárci z cirkusu (VŠZ Brno), čtyřprocenťáci (JES), trestanci a tak by se dalo pokračovat.
>
>




Související příspěvky



Odepsat

Tvé jméno:
Tvůj e-mail:
(není nutné)
Název příspěvku:
Text příspěvku:
Heslo: (napiš pozpátku ben)